Tirsdag fulgte daglig leder Dag Runar Båtvik i Norgeshus den nervepirrende debatten i Melhus formannskap om den nye boligblokka i Losjevegen i Melhus sentrum.

Knappest mulig flertall

På hengende håret ble det seks stemmer (Sp, H, Fremskrittspartiet og varaordføreren) for at Norgeshus kan gå videre med planene, og at naboprotestene ikke tas til følge. Naboene har blant annet klage på byggehøyde, sykkelstativet, veibredden, det nedgravde renovasjonsanlegget og at renovasjonsbilen skal snu på gårdsplasser.

Boligblokka får 20 leiligheter fordelt på fire etasjer, og skal bygges der dagens Losjehus står. Losjehuset blir trolig revet i løpet av året, opplyser Båtvik.

- Saken er blitt behandlet fire ganger i formannskapet og en gang i kommunestyret. Saken har stått på stedet hvil. Nå starter vi salget,og vi har 40-50 interessenter til de 20 leilighetene. Jeg gleder meg ordentlig til at vi kan komme i gang, sier Båtvik.

Salgsstart

Båtvik er svært glad for at det ble et flertallsvedtak for at Norgeshus kan realisere planene om ei boligblokk i Losjevegen 3. Salgsstart for leilighetene er 31. oktober, og lista over interessenter er lang nok til at Norgeshus regner med at det blir bygging. Fortsatt kan klagerne få saken behandlet hos Fylkesmannen, men Båtvik velger å tro at Fylkesmannen ikke finner saksbehandlingsfeil etter den grundige behandlinga i Melhus kommune.

- Her blir det ingen moduler, og leilighetene blir bygd på tradisjonelt måte av lokale firma på byggeplassen. Det blir delt entreprise slik at lokale entreprenører kan få komme til, sier Båtvik.

Båtvik fulgte debatten i formannskapet der byggehøyde var et sentralt tema.

- I nabolaget skal det jo bygges i fem etasjer, sier Båtvik til Trønderbladet.

Han mener at argumentene om innsmalning av veibredden fordi det skal bygges fortau, ikke er gode og han viser til at veibredden på Losjevegen vil bli likeens som for Gimse bru der det passerer flere tusen i døgnet.

- Det blir fryktelig uforutsigbart om politikerne skal ombestemme seg underveis, sier Båtvik.

- For ruvende

Mindretallet som bestod av Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti, mente at blant annet klagen på byggehøyde, skulle tas til følge.

- Bygget blir for ruvende og for voldsomt, og det hadde klart seg med tre etasjer, sa Jens Otto Havdal (Ap).

Berit Wold Fjelle (Ap) var bekymret for sikkerheten til de myke trafikantene når renovasjonsbilen skal snu på gårdsplassene og det vil bli mye bygging i området ettersom to leilighetsprosjekter skal realiseres.

- Det vil bli livsfarlig å bevege seg i området, mente Wold Fjelle.

Joralf Rindli (Frp) sa at han veldig godt forstår dem som klager, og at det vil oppleves som at det kommer en koloss midt i et småhusområde.

- Det må føles tungt, og blir for massivt. Jeg skulle ønske at en hadde et kubikkmetermål på et bygg. Høyden er ikke god i et villastrøk, sa Rindli.

Han bad om gruppemøte, og etter gruppemøtet stemte han sammen med Sp, H og varaordføreren slik at det ble flertall for at klagene fra naboer i Pottenområdet ikke skal tas til følge.