Spesialenheten for politisaker har i dag tirsdag besluttet å iverksette etterforskning av Sør-Trøndelag politidistrikt og Melhus lensmannskontor, opplyser advokat Ellen Eikeseth Mjøs til Trønderbladet.

- Spesialenheten for politisaker har etter innledende undersøkelser besluttet å iverksette etterforskning. Den er rettet mot Sør-Trøndelag politidistrikt som Melhus lensmannskontor er en del av, sier Eikeseth Mjøs.

Håndtering av saken

Eikeseth Mjøs opplyser at Spesialenheten for politisaker vil søke å klargjøre hva som skjedde i tida før Nilofer Naseri (27) som bodde i en leilighet på Kuhaugen i Melhus sentrum, ble drept mandag 28. september.

Fokuset vil ifølge Eikeseth Mjøs, være på trusselen Nilofer Naseri skal ha fått, og om hvordan saken ble fulgt opp av politiet. Dessuten vil Spesialenheten undersøke om instruksen for slike saker ble fulgt.

Vil foreta avhør

- Etterforskninga vil rette seg mot enkeltpersoner og politidistriktet, sier Eikeseth Mjøs.

- Det vil bli avhør i saken og i nær framtid, forteller Eikeseth Mjøs.

Lensmann Monica Brækken ved Melhus lensmannskontor har tidligere sagt til Trønderbladet at det er viktig og riktig at lensmannskontoret blir kikket på.

- Jeg henviser til politimesteren når det gjelder kommentarer, sier Brækken til Trønderbladet i dag tirsdag.

- Fører avgjørelsen om etterforskning til at ansatte ved kontoret blir tatt ut av arbeid?

- Igjen henviser jeg til politimesteren, sier Brækken.

Politimester Marit Fostervold sier til Trønderbladet at hun ikke vil kommentere avgjørelsen fra Spesialenheten for politisaker før hun har fått avgjørelsen skriftlig.

Mandag bebudet Spesialenheten for politisaker at avgjørelsen skulle tas på onsdag, og i dag tirsdag tok advokat Eikseth Mjøs kontakt med Trønderbladet for å fortelle at avgjørelsen er tatt.

Det var politimesteren som oversendte saken til Spesialenheten for politisaker, og det var også politimesteren som bestemte at Melhus lensmannskontor ikke fikk delta i etterforskninga.

Følte seg truet

Nilofer Naseri tok kontakt med politiet på forsommeren for å fortelle at hun følte seg truet. I august fikk hun voldsalarm. Hvorvidt voldsalarmen var slått på på drapsdagen, har ikke etterforskningsleder John Torger Konstad villet opplyse om. Ektemannen ble ikke ilagt besøksforbud.

Den drepte 27-åringen fikk tilbud om å flytte på krisesenter, og takket nei. Melhus har ikke eget krisesenter, og nærmeste var i Trondheim.

Mandagen da Nilofer ble drept, tok hun igjen kontakt med Melhus lensmannskontor for å anmelde ektemannen. Påtaleleder Per Morten Brobakke har sagt til Trønderbladet at politiet skulle ha en samtale med henne dagen etter. Det ble det ingenting av ettersom Nilofer ble drept den mandagen. Ektemannen ble pågrept klokka 21.19 med ekteparets toårige sønn i bilen. Bilen var registrert på kona. Hva ektemannen har gjort i tida fra han avsluttet arbeidsdagen hos Matmegleren der han jobbet langdag og fram til klokka 21.19, har etterforskningsleder ikke ønsket å si så mye om.

I avhør med ektemannen som er siktet for forsettlig drap, har den siktede sagt at det startet med en krangel. Deretter ble det slåsskamp. Så skal ektemannen ifølge advokat Tore Tangen, ha brukt en matkniv han fant i leiligheten.