NOAH - for dyrs rettigheter, anmelder saken der ei syk og blind katt ble kastet ut av en bil i Melhus.

Målet er ifølge ei pressemelding fra NOAH, å finne gjerningspersonen slik at vedkommende kan bli straffet for brudd på dyrevelferdsloven.

- Hittil i år har vi anmeldt over 90 saker – og flere av disse saker hvor dyr – ofte katter – blir dumpet og hensatt i hjelpeløs tilstand. Dessverre opplever vi at dumpingsaker i stor grad har blitt oversett av rettssystemet, selv om det å hensette dyr i hjelpeløs tilstand har vært ulovlig lenge. Med denne anmeldelsen håper vi at saken blir etterforsket, og at gjerningspersonen blir dømt for grove brudd på dyrevelferdsloven, sier veterinær og leder i NOAH Siri Martinsen i pressemeldinga.

Å hensette alvorlig syke dyr i hjelpeløs tilstand er uakseptabelt, mener Martinsen.

- Det kan virke som om eier dumpet katten for å slippe å bruke penger på behandling, da katten ifølge veterinæren som undersøkte den både var blind og hadde en svulst i buken. Syke dyr har krav på behandling – og kan ikke dyret behandles, skal avliving være smertefri, opplyser Martinsen.

NOAH viser til en sak i Fredrikstad der en kvinne ble dømt til 28 dagers fengsel etter å ha dumpet kattemor med fire kattunger i en pappeske.

Siri Martinsen. Foto: Bente Isefjær