I dag skal Melhus formannskap behandle en søknad fra Svarthåmmår'n Hytteforening om endring i reguleringsplanen for hyttefeltet slik at hyttene kan bli større.

Påslag

Hytteforeninga foreslår at hyttestørrelsen kan økes fra dagens maksimalt tillatte 75 kvadratmeter til 110 kvadratmeter bruksareal. Da skal arealet for uthuset også regnes inn.Tomtene er ifølge foreninga fra 1-1,4 mål. Lars Borten (Sp) som sitter i formannskapet, har tidligere tatt til orde for at hytteeiere skal kunne øke størrelsen på hyttene.

Svarthåmmår'n hyttefelt har 40 hytter, og Fylkesmannen skriver i en uttalelse at det i framtida kan være aktuelt å tillate innlegging av vann, avløp og strøm til området. Fylkesmannen anbefaler Melhus kommune å vurdere om det skal stilles krav om felles vann- og avløpsplan om hyttene skal oppgraderes.

Spurte grunneierne

I søknaden viser hytteforeninga til at dagens reguleringsbestemmelse fører til dispensasjonssøknader ettersom folk ønsker å bygge bod og anneks i tillegg til familiehytte. Hytteforeninga har innhentet uttalelse fra grunneierne som opprinnelig etablerte hyttefeltet, og de stilte seg positive til større bruksareal på hyttetomtene.

Hytteforeninga skriver også i søknaden til Melhus kommune at det siden etableringa av hyttefeltet i 1992, ikke har vært noen konflikter av noen art mellom hyttefolk og grunneiere.

Skiløyper

Foreninga opplyser også at de vil se på muligheten for å etablere faste skiløyper innover mot Holsjøen, og at skiløypene kobles opp mot det tilbudet Holsjø Hytteforening har i og rundt Ilfjellet og Raudhatten. Fra den kommunale parkeringsplassen i Seterdalen er det fast snøscooterløype.

Tirsdagens møte i formannskapet endte med enstemmighet for at bruksarealet kan økes til 110 kvadratmeter.