- Det gjør ingenting at fortauet blir skrått. Nå er vi glade for at det ordner seg, sier Tormod Nygård som bor i Høvdingplassen i Melhus sentrum.

Fortauet utenfor Høvdingplassen ble i dag mandag asfaltert, og gata er også snart kjørbar. Utenfor Høvdingplassen er fortauet forhøyd slik at det er vesentlig høyere enn selve gata. Mellom fortauet og gata er det nå ei skråning.

Årsaken til skråninga er at Høvdingplassen manglet universell utforming etter at bygget var ferdig. Melhus kommune ville ikke gi permanent godkjenning av bygget før universell utforming av på plass. Entreprenøren stod mellom valget å heve gulvet innvendig eller foreta høydejustering av gate og fortau. Miljøgata er en fylkeskommunal vei, og fylkeskommunen bestemte seg for at entreprenøren slapp å heve selve miljøgata. I stedet stilte fylkeskommunen krav om heving av fortauet. Innvendig heving av gulvet ble vurdert å være så dyrt at entreprenøren slapp det.

Nå er fortauet laget slik at rullestolbrukere skal klare å komme seg inn i bygget. Siden det ikke er samsvar mellom bygg og terreng slik Trønderbladet har skrevet om tidligere, blir det ei skråning mellom fortau og gate.

- Dette blir et fortau som blir brukt, og folk vil ikke gå på skråninga. Vi trives så godt i bygget, sier Nygård.

Odd Einangshaug (73) som er den fire år yngre kameraten til Nygård, er også enig om at det er fint å bo i Høvdingplassen. Han bor på toppen av bygget.

Etter det virksomhetsleder Jakob Storrø i Melhus kommune har fått opplyst, vil miljøgata bli åpnet for gjennomkjøring på tirsdag.

- Vi har satt det som frist. Ferdigbefaringa er bebudet til onsdag, og så får vi håpe at alt skjer i henhold til tidsplanen, sier Storrø.

Skråninga mellom fortau og miljøgata omtales av Storrø som møbleringssonen. Her blir det for eksempel trær.

- Vi kommer ikke til å brøyte møbleringssonen, opplyser Storrø.

Tormod Nygård ser utover fortauet som nå er blitt asfaltert. Fortauet lå lenge med bare pukk i påvente av en avklaring av hvordan bygget kunne tilpasses universell utforming.