Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) er alt annet enn fornøyd med den blå-blå regjeringas forslag til samferdselssatsing i statsbudsjettet.

Magaplask fra Høyre, kaller Sandvik statsbudsjettforslaget for 2016. Han mener at Høyres Torhild Aarbergsbotten og Linda C. Hofstad Helleland har hatt høy sigarføring.

Gammel moro

- Den samlede bevilgningen til Sør-Trøndelag er under den summen et enstemmig Storting har besluttet å bruke på vegene i fylket. Pengene de presenterer i lekkasjene som står i avisene i dag er enten finansiering av gammel moro (for eksempel tilbakebetaling av lån fra Sør-Trøndelag fylkeskommune til forskuttering av statens veg E39, eller tilbakebetaling av forskuttert rassikring på Laksevegen) eller midler som følger av vedtatte planer og normal prisvekst. Dessuten øker regjeringen bompengebruken på E6 fra City Syd til Klett ved å bevilge mindre penger enn de har forpliktet seg til, uttaler Sandvik i en e-post til Trønderbladet.

Mest bompenger

Samferdselsministeren bebuder at han gir 750 millioner kroner til ny E6 fra Trondheim til Melhus. Av disse millionene, er 600 millioner kroner som bilistene skal betale i bompenger.

- E6 sørover til Oppland/Hedmark grense er ikke lenger blant de tre prioriterte vegprosjektene som det nye vegselskapet har ansvar for. Det er rart med tanke på hvor mye Høyres Hofstad Helleland har bejublet denne organiseringen. Dette står i sterk motstrid mot lovnadene om en kraftig statlig ekstrasatsing som Hofstad Helleland og Aarbergsbotten lovte så sent som for en måned siden i valgkampen. Det er vanskelig å beskrive dette som noe annet enn et mageplask, uttaler Sandvik.

Regjeringa oppretter det nye veiselskapet Nye Veier, og selskapet har fått i oppdrag å konsentrere seg om tre veiprosjekter. Alle tre er i Sør-Norge, og ingen av dem er E6 fra Ulsberg til Skjerdingstad.