Melhuspolitikere kan ikke gi tillatelse til nytt næringsområde på Øysand, slår statsråd Jan Tore Sanner (H) fast.

– Aldri har jeg vært så enig med Jan Tore Sanner, uttaler ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) begeistret.

Jagtøyen var med i mindretallet som ble nedstemt av Arbeiderpartiet og Høyre da kommunestyret stemte over om det i forbindelse med arealplanen, skulle legges ut et næringsareal på Øysand.

Fortsatt dyrkamark

I et brev fra kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) slår statsrådet fast at departementet hans ikke godkjenner et planlagt næringsområde på Øysand. Området skal fortsatt være landbruks-, natur- og friluftsområde, skriver Sanner i vedtaket.

Statsråden mener at det ikke er dokumentert et tilstrekkelig samfunnsmessig behov for å tillate omdisponering av verdifull matjord, og at et næringsområde på det planlagte området på Øysand, kan bidra til ytterligere press mot nærliggende arealer.

Departementet er ikke imot at kommunen leter etter næringsarealer, men mener at politikerne ikke har vurdert alternativer til omdisponering av dyrkamark.

Et flertall i Melhus kommunestyre vedtok som en del av arealplanen, å legge ut et område på 183 dekar på Øysand til næringsareal. Begrunnelsen var at kommunen mangler næringsareal etter at Hofstad næringspark er nesten utsolgt. Naboer leverte inn underskriftsliste mot næringsarealet og fylkesmannen protesterte. Meklinga hos fylkesmannen førte ikke fram. førte ikke fram. Deretter ble saken sendt over til Landbruksdepartementet og så hadde Kommunal- og moderniseringsdepartementet siste ordet.

Foreslår et annet område

Varaordfører Sigmund Gråbak var en av dem som var for et næringsareal på Øysand, og han aksepterer statsrådens syn.

- Vi i Melhuslista har sagt at vi vil ha næringsutvikling på Hofstad. Der den tidligere Bilpressa var, er det areal og dette er ikke dyrkamark. Arealet må friskmeldes,og ellers er det et godt egnet område, sier Gråbak.

Arealet Gråbak viser til, ligger ikke langt fra Hofstad næringspark,men på motsatt side av E6.