Politiadvokat Kornelia Lykke opplyser at politiet har bedt om at det utføres en såkalt full judisiell observasjon av mannen som er siktet for overlagt drap på Nilofer Naseri.

- Det kan ta et par måneder før den blir utført. Sør-Trøndelag tingrett må oppnevne to sakkyndige, og de kan enten være psykiatere eller psykologer, sier Lykke.

Les også: Nilofers far: - Det er vanskelig å snakke om det

Observasjonen ønsker politiet skal utføres mens den drapssiktede 27-åringen sitter varetektsfengslet. Den drapssiktede er i Trondheim fengsel, opplyser Lykke. Judisiell observasjon tar sikte på å avklare om en siktet har en tilstand som betinger straffefrihet og/eller forvaring. De sakkyndige avgir sin erklæring til retten. Ifølge Lykke gjennomføres det som regel judisielle observasjoner i denne typen straffesaker.

Ikke noen åpenbar sinnslidelse

Tirsdag fikk politiet utført en primærpsykiatrisk undersøkelse av den drapssiktede mannen.

- Der og da led han ikke av noen åpenbar sinnslidelse, sier Lykke. Hun opplyser at fengselet følger opp den siktedes helse dersom det er behov for det.

Les også: Nilofer døde som en følge av ytre vold

Foreldrene til den drapssiktede er ikke avhørt, og Lykke sier at avhør av dem er en del av etterforskninga. Advokat Tore Angen har tidligere opplyst til Trønderbladet at faren til den drapssiktede bor i Kabul i Afghanistan.

- Var den drapssiktede i slekt med kona si?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Lykke.

Flere vitneavhør

Politiadvokat Lykke var i dag torsdag på åstedet på Kuhaugen for å se nærmere på leiligheten der 27-årige Nilofer ble drept.

- Det pågår kontinuerlig etterforskning og vitneavhør, sier Lykke.

Lykke opplyser at politiet ikke har tidsfestet nye avhør av den drapssiktede.

- Vi har ikke stort behov for det akkurat nå. Vi skal ha vitneavhør først, forklarer Lykke.

Den drapssiktede jobbet ved Matmegleren på Søberg slik Trønderbladet skrev i går, og daglig leder Kjell Åberg sa i går til Trønderbladet at han ikke hadde hørt noe fra politiet. I dag har politiet vært i kontakt med bedriften.