Arvid Hammeren på Gravråk på Kvål har klaget på at Melhus kommune har gitt dispensasjon til driverne av et knuse- og sorteringsanlegg hos grunneier Ola Heggberget, slik at drifta også kan skje i laksesesongen.

Kritiske

Ikke bare Hammeren klager på støy og støv knyttet til knuse- og sorteringsanlegget. Trønderbladet har skrevet om at store deler av nabolaget er kritisk til virksomheten, og mener den forårsaker støy, støv og mye kjøring på de smale grusveiene.

Støyvoller

Da klagen var oppe til behandling i Melhus formannskap, vedtok formannskapet enstemmig at de ikke tar klagen til følge. Politikerne mener at støybelastninga blir akseptabel når støyvollene er satt opp.

Senterpartiet hadde før møtet engasjert seg i saken, og valgte likevel å stemme sammen med resten av formannskapet mot å gi klageren medhold. En av dem som engasjerte seg, var partileder Ketil Reitan. Han var i formannskapsmøtet, men ikke i denne saken. Han kom inn som vararepresentant i en annen sak.

- Dette er nok en tung sak å snu, og det ville være rart om formannskapet snudde nå. Saken har vært oppe flere ganger, sier Reitan.