KOMMENTAR: Ap kjempet for å få et Lerkryss på den nye E6. De fikk med seg Melhuslista på laget, men ingen andre. Dermed tapte de slaget.

Dette var imidlertid bare første runde. Det som var oppe til avstemming nå, var spareplanene til Nye Veier. Senere kommer det en ny reguleringsplan for E6 i Melhus, og den saken skal selvsagt behandles av kommunepolitikerne. Dermed kommer det en ny mulighet til å ta kampen for å få bygd et Lerkryss. Det er nok mange som håper at politikerne våre velger å ta den kampen.

Men Ap har allerede avlyst omkampen. Både gruppeleder Einar Gimse-Syrstad og ordfører Gunnar Krogstad sier til Trønderbladet at Ap ikke vil ta en omkamp når reguleringsplanen for E6 skal behandles. Det er en god beslutning. Omkamper fører sjelden noe godt med seg. Det står respekt av Ap-toppenes uttalelser etter at de tapte slaget i kommunestyret. «Dette er bare å ta til etterretning, og en kan ikke være skuffet over alt», sa Einar Gimse-Syrstad, mens ordføreren sa at «det er ikke aktuelt med en omkamp, og jeg respekterer beslutninga. Nå gjelder det å holde trykket oppe».

For de har helt rett, nå gjelder det å få E6 bygd så raskt som mulig. Omreguleringen av E6 skal ha høyeste prioritet i kommunen, «det skal ikke stå på Melhus kommune», som ordføreren sier. Bra! Så får vi håpe utbyggingsselskapet Nye Veier ikke skaper trøbbel.

Nye Veier la stort press på Melhuspolitikerne om å gå med på spareplanen. Blant annet lokket de med en mulig oppstart allerede i 2019 hvis kuttene gikk gjennom. Veiselskapet fikk viljen sin, og nå må de levere. Skuffelsen vil være stor hvis det igjen blir en utsettelse av E6 gjennom Melhus og Midtre Gauldal. Sør for Trondheim har ikke Nye Veier levert noe som helst annet enn innsparinger og nedprioritering av «vår» veistrekning. Nå er det på tide at veibyggingen starter.