Leserinnlegg skrevet av Stine Estenstad (H), varaordfører i Melhus

Dette fordi vi vet at gode veger sikrer at hele regionen kan tas i bruk, trygger næringsliv og bosetting i distriktene. Samtidig har vi ønsket å få en god veg igjennom kommunen vår.

Nye veier skal nå bygge ut E6 til en trafikksikker firefelts motorveg fra Ulsberg i sør til Åsen i nord, en samlet strekning på 108 kilometer. Utbyggingen vil forkorte reisetid, og stimulere til vekst og utvikling i en region som samles til et fylke fra 1. januar 2018, med til sammen 450 000 innbyggere. Nye veier er tydelig på at tidlig byggestart er mulig å oppnå under forutsetning at kryssløsning ved Ler tas ut av planen.

Denne saken engasjerer langt flere enn innbyggerne i Melhus. Innspill til Melhus kommune har kommet fra flere viktige aktører i Trøndelag, sjelden har vi opplevd slik pågang.

Denne vegen handler ikke om videre utvikling av Ler som tettsted, det handler om utviklingen av Trøndelag som bo og næringsregion. Konkurranseevnen til Trøndelag som region vil svekkes betydelig ved forsinkelse av E6 Sør. Nå må politikere i Melhus løfte blikket og ta politisk lederskap og sørge for at E6 sør rask og effektivt blir utbygd. Vi har et ansvar større enn oss selv som kommune i denne saken.