På Gauldalskonferansen forrige uke kom det en klar oppgave til Midtre Gauldal kommune: De bør utvikle boligområder. Det var viseadministrerende direktør Christer Horgen i Aktiv Eiendomsmegling som kom med oppgaven. Det er en oppgave han også burde gitt til Melhus kommune.

Men la oss ta Midtre Gauldal først. Horgen var egentlig ganske optimistisk på Midtre Gauldals vegne. Han tror boligprisene i Midtre Gauldal vil øke kraftig i årene framover, rett og slett fordi kommunen blir et mer attraktivt bosted. Med Norsk Kyllings beslutning om å flytte fra Støren, er det mange som har fryktet for framtida for blant annet boligmarkedet.

Men Horgen mener hjørnesteinsbedriften ikke vil ødelegge boligmarkedet. For det er andre ting som betyr MYE mer. For det fylles opp i Trondheim, og boligprisene er svært høye. Når det kombineres med ny E6 og en overkommelig pendlerstrekning, så er plutselig Støren og Midtre Gauldal mye mer attraktiv.

Men boligprisene i kommunen er såpass lave at de store investorene ikke synes det er så interessant å bruke sine penger der. De kan tjene mer på byggeprosjekter der boligprisene er høyere. Derfor må kommunen på banen, mener Horgen. Han tar til orde for at kommunen må ha helt byggeklare tomter stående klare. Dette må de også gjøre uten mål om å tjene penger. Det er belønning nok å tiltrekke seg flere innbyggere.

Også for Melhus er utvikling av boligområder et hett tema. I flere deler av kommunen har det av ulike årsaker vært bom stopp for boligbyggingen. Det vitner om en kommune som ikke makter å holde tritt med etterspørselen. I Melhus har politikerne nå prioritert boliger på Brekkåsen høyere, og lar rådmannen leie inn konsulenthjelp for å ta unna de mange planleggingsoppgavene. Det kan bli mindre kostbart enn å la folk bosette seg i en annen kommune.