Melhus Arbeiderparti vedtok i medlemsmøte 18.10.17 følgende uttalelse:

Melhus kommune har tidligere vedtatt sammenhengende reguleringsplaner for ny E6 på strekningen Gyllann - Skjerdingstad.

Berørte skal bli hørt

Så langt har det kun vært presentert tiltak på skissestadiet, noe som gjør det vanskelig å ta stilling før alle konsekvenser er hensyntatt. Det er naturligvis ingen grunn til å legge opp til en forenklet reguleringsprosess dersom det kommer forslag til vesentlige reguleringsendringer. Alle berørte skal få bli hørt.

Melhus Arbeiderparti sier seg svært fornøyd med at Nye Veier AS planlegger utbygging av strekningen Kvål - Melhus sentrum med nordgående ramper på Skjerdingstad i 2018 og utbygging fra 2020 som egen entreprise. Dette er viktig for næringslivet og beboerne på Søberg.

Ler

Melhus Arbeiderparti mener det er av avgjørende betydning å beholde en av- og påkjøringsmulighet til Ler sentrum og fylkesvei mot Klæbu. Tverrforbindelsen til Lundamo sentrum ble fjernet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, noe som forsterker behovet for en forbindelse ved Ler. Dersom også forbindelsen ved Ler fjernes, er det grunn til å frykte at det blir en uforholdsmessig stor trafikkbelastning på gammel E6 gjennom Ler og Kvål sentrum.