Skrevet av Camilla Viken, generalsekretær i Unicef Norge

Skolelei

Har rett til skole

FNs barnekonvensjon slår fast at alle barn har rett til skole, uansett bosted, kjønn, legning og etnisitet. Dessverre får ikke alle barn oppfylt denne rettigheten. I dag er det 27 millioner barn som ikke får utdanning på grunn av de voksnes kriger og konflikter. Barna betaler den høyeste prisen, de betaler med fremtiden sin. Vi i UNICEF Norge synes ikke dette er greit. Derfor inviterer vi hele Norge med på dugnad for barns fremtid 22.oktober.

Pengene fra årets TV-aksjon skal brukes på utdanning til barn som bor i områder med krig og konflikt. Dette er viktig for barnas fremtid, og for landene de bor i. De som er barn i dag er morgendagens lærere, leger og bussjåfører. Dersom de ikke får skole selv om krigen raser, er det ingen som står klar til å bygge opp igjen alt som er ødelagt den dagen det blir fred.

Norge er et land med lange tradisjoner for dugnad og solidaritet med andre mennesker. At TV-aksjonen fyller 43 år i år, er et godt eksempel på det. TV-aksjonen hadde ikke vært mulig uten de mange frivillige, både de som baker, organiserer roder, og de som går årets viktigste søndagstur med bøsse.

Trenger bøssebærere

Denne søndagen 22. oktober samles Norge igjen rundt én felles sak og alle skal få en mulighet til å være med på den unike dugnaden. Derfor trenger vi bøssebærere i by og bygd over hele Norge som kan banke på dører.

Min påstand er at dette er årets beste deal. Snører du på deg skoene og går en søndagstur med bøsse i ditt nærmiljø den 22. oktober, får barn som har mistet alt, en av de største gavene du kan gi: utdanning og muligheten til en bedre fremtid.