Mandag startet rettssaken mot 27-åringen fra Melhus, som er tiltalt for drapet på Råger Holte. Denne første uka har vært preget av funn på åstedet og andre tekniske spor. Vi har fått høre om bloddråper, DNA-spor, klær som er vasket og overvåkningsbilder. Vi vet hvor Råger Holte ble funnet død, omtrent hvor mange knivstikk han ble påført og hvordan det så ut i huset der han bodde.

En drapssak er og blir forferdelig, selv om denne første uka ikke har gått inn på de aller vanskeligste følelsene. Én familie har mistet sin kjære Råger, mens en annen familie er glad i han som er tiltalt for drapet. De to var nære venner, og mange kjente dem begge. For dem som er berørt, blir dessverre rettssaken verre etter hvert, når familie og venner skal innta vitneboksen. 27-åringen selv ønsker ikke å gi sin forklaring til retten.

Det er ikke så lenge siden det var en annen drapssak i Melhus. 28. september 2015 ble Nilofer Naseri drept. Bare 16 måneder senere skulle det altså skje nok et drap i fredelige Melhus. Ektemannen til Nilofer erkjente drapet, og det var dermed ikke strid om de faktiske hendelsene.

Slik er det ikke når det gjelder drapet på Råger Holte. Vi vet ikke sikkert hva som skjedde da han ble drept. Den tiltalte nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Derfor blir de tekniske sporene så viktige. Klarer påtalemyndigheten å knytte den tiltalte til drapet gjennom overvåkningsbilder, mobildata og tekniske spor? Eller klarer forsvarerne å skape nok tvil til at han blir frikjent? Det har vi naturlig nok ikke svaret på ennå.