KOMMENTAR: Valget er over. Noen jubler, mens andre fortviler. En som jubler er Guro Angell Gimse. Høyres tredjekandidat kommer til å være vara på Stortinget så lenge Linda Hofstad Helleland fortsetter i regjering. Det kan fort bli fire år. Melhus har ikke vært godt forspent med stortingsrepresentanter, den siste som hadde fast plass på Stortinget var Per Borten. Han satt til gjengjeld på Stortinget i 38 år, fram til 1977.

Fortsatt er det uklart hvordan KrF og Venstre vil knytte seg til Høyre og Frp. Vil de gå inn i regjeringen, vil de samarbeide på Stortinget eller vil de bli opposisjonspartier? Men det som er klart er at de fire partiene har flertall på Stortinget de neste fire årene, og vi vil dermed få en borgerlig regjering.

For Gauldalens del får valgresultatet en del konsekvenser. I fjor kom det ble inntektssystemet til kommunene endret, for å stimulere til kommunesammenslåing. Små kommuner får ikke lenger like godt kompensert fordi de er små. Dette vil høyst sannsynlig fortsette, og kan gjøre at kommuner i vår region ser seg nødt til å slå seg sammen. Selv om det ikke nødvendigvis påvirker Melhus eller Midtre Gauldal direkte kan det få følger hvis kommuner vi samarbeider med forsvinner, slik det gjør med Klæbu. For Midtre Gauldal betyr det i alle fall at de ikke kan vente seg økonomisk nødhjelp fra regjeringen, og de må fortsette med kuttene innen eldreomsorgen og skolene.

En annen ting som vil påvirke oss, er at Nye Veier får flere strekninger å bygge ut. Høyre og Frp er svært fornøyd med veiutbyggingsselskapet, som blant annet skal bygge E6 Melhus-Ulsberg. Denne strekningen står nest nederst på Nye Veiers prioriteringsliste. Trusselen om at den kan bli prioritert enda lavere har dermed ikke føltes reell. Men med fortsatt regjeringsmakt for Høyre og Frp, vil Nye Veier etter hvert få flere veiprosjekter inn i sin portefølje. Da kan plutselig vår E6-strekning havne enda lenger bak i køen. Dermed øker presset på lokalpolitikerne til å godta fjerning av Lerkrysset og andre innsparinger.

Dette er bare noen eksempler på at det har noe å si hvem som sitter med makta. Men nå er valget gjort, til noens glede og andres forargelse.