Senterpartiet vil at alle lærerstudenter skal ha minst ett praktisk-estetisk fag som del av grunnskoleutdanningen, for selv om en skulle tro at det er innen matematikk, norsk og engelsk at vi har flest ufaglærte, så er nok bildet mer nyansert.

Behovet for høyt kompetente lærere er like viktig for alle fagene på skolen. For Senterpartiet er det naturlig at våre barn har gode lærere og lærere som er faglig og pedagogisk sterke og er tydelige ledere. Vi ønsker en skole som sidestiller barn som er sterke i tradisjonell klasseromsundervisning, og de som er sterkere med praktiske oppgaver. Og vi har tro på læreren og lærerens evner både den faglig formelle, men ikke minst på den kompetansen som de har ervervet seg gjennom dager og år i klasserommet.

Men kompetanse er viktig i alle fag på skolen, ikke bare matematikk, norsk og engelsk, men også fag som av elevene ofte beskrives som et pusterom i hverdagen og utfordringen der de bruker hele kroppen samtidig.

For Senterpartiet er ikke bare økt satsning på praktisk-estetiske fag viktig for å øke rekrutteringen til yrkesfagene. Den er viktig fordi sammenhengene mellom praktisk-estetiske fag og realfagene er så stor, hvis vi klarer å styrke skolen innen de praktisk-estetiske fagene, så styrker vi samtidig realfagene. Og vi trenger dette fra dag én i skolen, fra 1. klasse er dette viktig, for å tenne og bevare den viktig gnisten for læring hos alle elevene, så har vi ikke råd til å vente til ungdomsskolen.

Marte Løvik, gruppeleder Senterpartiet Trondheim

og stortingskandidat