KOMMENTAR: Rettssaken mot Trondheim Bil-Demontering og daglig leder Belinda Skibnes Ramberg tok en overraskende vending denne uka. Saken ble rett og slett utsatt, fordi tingrettsdommer Ole Ingar Ødegaard mener den må belyses bedre. Det skal nå innhentes en ny brannsakkyndig vurdering. Hvor lenge det vil ta før saken kommer opp igjen er uklart, men det vil fort gå mange måneder.

At saken nå utsettes er en stor belastning for alle involverte. De pårørende sa før rettssaken startet, at de hadde ventet på denne dagen i to år. Også for Ramberg må utsettelsen være en stor belastning. Det var i mai 2015 brannen skjedde, og etterforskningen har tatt lang tid. Det har vært en vanskelig sak å etterforske, siden de involverte ble så hardt skadd at de ikke kunne bli avhørt på lang tid. Brannen medførte store skader på bygget, noe som også har gjort etterforskningen vanskeligere.

Siden det har tatt så lang tid å etterforske saken, er det desto mer overraskende at den etter dommerens mening ikke er belyst godt nok. Det er vanskelig å se det som noe annet enn en kritikk av etterforskernes arbeid. De har gjort en dårlig jobb, og det påfører nå alle parter en merbelastning. Det er uheldig.

Men det virker som dommeren tok en riktig beslutning. Som en pårørende og en bistandsadvokat sa til Trønderbladet etter at utsettelsen var et faktum: De hadde håpet på å få saken overstått, men det viktigste er at saken blir godt nok opplyst. Av hensyn til rettssikkerheten kunne de ikke fortsette.

Så får vi håpe at saken nå blir godt nok belyst før det blir en ny runde i rettssalen.