KOMMENTAR: Mandag var en særdeles tung dag for mange. Det var første dag av rettssaken etter brannen på Trondheim Bil-Demontering. Det var i mai 2015 én person mistet livet og to ble alvorlig skadd i den eksplosjonsartede brannen. Familie, etterlatte og én av de skadde var i rettssalen i Trondheim tinghus. Det var også daglig leder i Trondheim Bil-Demontering.

For alle involverte er det vanskelig å gå gjennom hendelsene den fatale maidagen, og beskrive hva som kan ha ført til brannen. Påtalemyndigheten mener at bilopphuggeren på Øysand er skyldig i brudd på arbeidsmiljøloven, og har ilagt bedriften et forelegg på én million kroner. Bedriften og daglig leder mener de ikke har gjort noe straffbart, og nektet straffskyld da rettssaken startet i går.

Det er sjelden at bedrifter er involvert i så alvorlige saker som det Trondheim Bil-Demontering nå er. Vi forstår at saken er vanskelig, både for de skadde, etterlatte og pårørende, men også for daglig leder og de andre ved bedriften.

Flere har henvendt seg til Trønderbladet om vår dekning av brannen, tiltalen og rettssaken. Dette er ikke de som er direkte involvert i saken, bare så det er sagt. Noen ønsker at vi ikke skriver mer om saken, mens andre ønsker at vi skriver mer om den. I Trønderbladets artikler om brannen har vi forsøkt å være nøkterne og unngå spekulasjoner og karakteristikker, men som lokalavis kan vi ikke unngå å omtale en så alvorlig sak. Vi er derfor til stede under rettssaken, og vil formidle hendelsene til våre lesere.