Kommentar: På Melhus har ikke alle fått med seg at det for øyeblikket er enveiskjøring, i en bit av Løvsetvegen, fylkesveien som munner ut i gamle E6. Selv om det er satt opp flere skilt som skal lede sjåførene på den rette vei. Den smale vei også, delvis, ettersom det gjerne blir innsnevringer på traseer som går forbi et anleggsområde.

Hvorfor kjører folk feil? Sløve bilførere som kjører på gammel vane? Dårlig skilting?

En gammel regel i kommunikasjon sier at det er avsenderen som må ta ansvaret når budskapet som er sendt, ikke når fram. Men det gjelder nok i mindre grad i trafikken, selv om det innimellom har vært aksjoner på riksplan for å bedre merking og skilting rundt om i Norges land.

Det kan jo virke litt komisk når biler havner ute i vidotta, for eksempel oppå autovernet. Selv om det først og fremst er farlig. Biler har flere ganger besteget autovernet på veien ned fra Gimse, og det har skjedd i den tida når folk begir seg nedover til fots, deriblant skolebarn. Til alt hell har det gått bra.

For noen dager siden bommet en sjåfør på kjørefeltet i krysset mellom Løvsetvegen og miljøgata. Det skjedde etter at det plutselig var gjort en inndeling av kjørebanen. Heldigvis ble ingen skadet.

Jeg tenker at det like gjerne godt kunne vært meg som hadde kjørt feil på dette stedet og havnet oppe på det nye, midlertidige autovernet.

Mellom Jaktøyen og Tiller snirkler trafikken seg gjennom ei løype dannet av en delvis innsnevret E6. Veien bukter seg fram og du må følge med, slik en sjåfør jo skal gjøre. Og noen steder er det satt opp noen refleksmerker som skal vise hvor veien går. Men det kunne gjort seg med en litt mer merking av løypa, og kanskje også litt lys, for sikkerhets skyld.