Onsdag inviterer kommunen på storslått feiringi Støren kulturhus. Øverst på plakaten står både rikssynser Frank Aarebrot ogmusiker Rasmus Rohde, fordelt på et dag- og et kveldsarrangement.

– Viktig markering

Kommunen bruker en god del ressurser på markeringen, menkulturenhetsleder Arnfinn Solem påpeker at det er en spesiell anledning.

– Vi gjør nok litt mer ut av det enn mange andre kommuner, mendet å belyse temaer som frihet og demokrati er svært viktig, sier han.

Populære navn

Det hele starter med et lukket skolearrangement klokken elleve omformiddagen, da Rasmus Rohde, mest kjent som frontfigur i «Verdens Beste Band», erhovedattraksjonen. Her vil også elever fra skolene delta med både sang ogopplesning, i tillegg til en kort tale fra ordføreren.

Statsviteren ogvalgforskeren Frank Aarebrot blir kveldens store trekkplaster i kulturhuset fraklokka sju, men også her vil lokale aktører spe på med underholdning og salg avkaffe og jubileumskaker. Støren musikkorps og et stort felleskor opptrer.

Dropper politikermiddag

Ordfører Erling Lenvik vil også kaste glans over kveldsarrangementet – noe som i utgangspunktet ikke var noen selvfølge. Samme dag erhan nemlig invitert til Oslo for å markere grunnlovsjubileet sammen med allelandets ordførere, der det hele toppes med en middag på rådhuset.

– Det kan kanskje virke rart, men jeg føler rett og slett at jegikke kan gå glipp av det som skal skje i kulturhuset, sierordføreren, som avslører at det i stor grad skyldes besøket fra «landets besteforeleser».

– Frank Aarebrot er en mann jeg har stor sans for, både somfagmann og som person. Det er noe jeg absolutt ikke vil gå glipp av.

Får likevel møte kongen

Lenvik satt selv som støpt i sofaen da statsviteren ogvalgforskeren fra Bergen holdt det direktesendte foredraget «200 år på 200minutter» i februar, en prestasjon som skapte vill begeistring både i presse ogblant ivrige sosiale medier-brukere landet over.

– Det er rett og slett imponerende hva han sitter på avkunnskaper, sier Lenvik, som drar rett til flyplassen etter Aarebrots foredragpå kulturhuset.

Han får nemlig likevel tid til å være med på andre dag avmarkeringen i Oslo, der han blant annet skal til slottet for å hilse på kongeni anledning jubileumsmarkeringen.

– Flott prioritering

Kulturenhetsleder i Midtre Gauldal, Anfinn Solem, setter storpris på at ordføreren prioriterer det lokale arrangementet 14. mai.

– Det synes jeg er en flott prioritering, sier han tilTrønderbladet.

Det er Støren Kulturhus, Midtre Gauldal Frivilligsentral og Midtre Gauldal Kommune ved Kulturavdelingen som står som arrangører.

Rasmus Rohde synger for skoleelevene onsdag formiddag. Foto: Foto: Presse