Hvis du ønsker å ha en sjanse til å få kommunens kulturstipend i 2014, kan det være en god ide å bruke resten av påskehelgen på å forberede en søknad.

Søknadsfristen går ut den 1. mai, og i retningslinjene for stipendet, står det at det "skal tjene som inspirasjon for kulturarbeidere i kommunen, og være en hjelp til å utføre ønskede og betydningsfulle oppgaver til beste for lokalsamfunnet og mottakeren selv."

De som søker kan være både enkeltpersoner, samarbeidsprosjekter, lag, foreninger og institusjoner, som skal utføre eller nylig har utført kulturelt arbeid av betydning for seg selv eller lokalsamfunnet. Kulturstipendet kan også tildeles kunstnere som har etablert seg eller skal etablere seg i kommunen. Det skal legges vekt på rimelig spredning mellom ulike kulturtiltak.

Det er Kultur- og opplæringsutvalget som avgjør hvem som skal få stipend, og fordelingen skjer på grunnlag av innkomne søknader.

Søknaden bør inneholde en konkret plan for bruken av stipendet, og kostnader i forbindelse med tiltaket, og bruk av midlene skal innrapporteres i etterkant, skriver kommunen på sine nettsider.

Ikke bare de som trives i rampelyset er aktuelle kandidater for kulturstipend, men også de som driver med kultur på andre områder. Foto: Marthe Eid