SETTER I STAND: - Vi ser nå på hvor langt pengene kan rekke, og om det blir både vindusrestaurering og litt mer av nordveggen, eller bare vindusrestaurering, sier styreleder Kristine Kaasa Moe

SETTER I STAND: - Vi ser nå på hvor langt pengene kan rekke, og om det blir både vindusrestaurering og litt mer av nordveggen, eller bare vindusrestaurering, sier styreleder Kristine Kaasa Moe

Prestegårdslåna får 180.000 kroner

Pengene går til videre restaurering.

Sør-Trøndelag fylkeskommune gir tilsagn om støtte på 180.000 kroner til Stiftelsen Prestegårdslåna i Melhus.

- Pengene skal brukes til det man har søkt om fra Prestegårdslåna, nemlig videre vindusrestauering og og videre arbeid på nordveggen, så langt midlene rekker, opplyser styreleder Kristine Kaasa Moe:

Vannskader

- Vi er ferdige med sør, øst og vestvegg og 8 av 37 meter på nordveggen. Cirka 29 meter av nordveggen gjenstår. Og det som der skal gjøres er: trereparasjoner (av skader og råte), grundig skraping, kitting/sparkling, grunning og maling. Dette er tidkrevende arbeid, så pengene rekker ikke til både fullrestaurering av de gjenstående vinduer i sør, og i tillegg hele nordveggen. I nord har vi også problemer med vannskader i takrennekassen, det er tidkrevende arbeid, forteller Kaasa Moe.

- Men vi ser nå på hvor langt pengene kan rekke, og om det blir både vindusrestaurering og litt mer av nordveggen, eller bare vindusrestaurering. Uansett er det veldig fint at arbeidet kan fortsette. Det er bevilget midler over statsbudsjettet via departement/riksantikvar og fylket nesten hvert år fra 2003 til Stiftelsen Prestegårdslåna, tilføyer styrelederen.

Det er mange vinduer på nordveggen og to på østveggen, som også skal istandsettes eller fullrestaureres. Men det rekker vi ikke i år.

Skal søke om mer

Pengene kommer altså fra statsbudsjettet via Klima- og miljødepartementet og Riksantikvaren.

Fylkeskommunen har oppfordret stiftelsen til å søke på nytt for 2015, hvilket man selvsagt vil gjøre, opplyser styrelederen.


Mer å lese på Trønderbladet:
 
comments powered by Disqus
LÅNA: På nordsida er det også problemer med vannskader i takrennekassen.
(Foto: Gunn Heidi Nakrem)

LÅNA: På nordsida er det også problemer med vannskader i takrennekassen. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Leses nå
 
Kultur

Cecilie Eide med Hans Bollandsås i kulturhuset på Støren

Fredag 29. september holder Cecilie Eide konsert med forsterket band og gjester i Støren kulturhus, og hun har også med seg Hans Bollandsås som gjestegitarist.

Feirer 40 med kabaret

Singsås damekor vil gi noe tilbake til folket i jubileumsåret.

Turmarsj til minne om sabotørene

I år vil Sabotørmarsjen gå fra Grønlia på Gåsbakken.

Sammenligner Thora-komponist med Mozart

Notene til operaen Thora paa Rimol er nettopp utgitt, og operasanger Harald Bjørkøy mener at Melhus er satt på verdenskartet.