Landsfestivalen i gammeldansmusikk starter på Løten i dag,onsdag. Her samles de beste utøverne innen gammeldans for å konkurrere omtittelen norgesmester i gammeldansmusikk.

Her deltar også Ingrid Storlimo fra Budalen og Ronny Kjøsen fraGåsbakken, samt Thomas Lomundal, som er fra Meldal, men bor i Trondheim. Hanhar samarbeidet med flere kor i vårt distrikt, blant andre Hauka Mannskor ogSangkoret Samhald.

Storlimo og Kjøsen stiller solo i klassen «andre instrument», mens Thomas Lomundal stiller isolo fele. Sammen stiller de i «gruppespel» under navnet «Alfs».

Landsfestivalen i gammaldansmusikk ble arrangert første gang i1986, og det er FolkOrg som peker ut en lokal arrangør til ågjennomføre festivalen.

Det konkurreres blant annet i gruppespill, lagspill, juniorsamspill og i solo durspill, fele/hardingfele og andre instrument. Tolv dommerefra ulike kanter av landet er med og dømmer de ulike klassene.

På torsdag starter konkurransene som varer helt fram til søndag.Da skal medaljevinnerne i alle klassene kåres, og opptre på mesterkonserten iLøtenhallen.