- Politiet oppfordrer alle foreldre til å se forestillinga #hengdeg mandag kveld klokka 18 i Melhus rådhus, sier etterforskningsleder Grethe M. Fossum.

Kroppsspråk

Teaterforestillinga varer i 30 minutter, og gir et sterkt innblikk i konsekvensene av nettmobbing. På scenen står ungdommer fra Nittedal teater, og de viser gjennom kroppsspråk at stygge kommentarer på nett kan få fatale konsekvenser.

1500 elever i Melhus får denne uka se forestillinga som Nittedal teater reiser landet rundt med, og etterforskningsleder Fossum som selv så den på dagtid i kinosalen i Melhus rådhus, legger ikke skjul på at forestillinga gjorde sterkt inntrykk.

Åpner for å ta opp temaet

- Foreldre vil ha stort utbytte av å se forestillinga. En av grunnene til at foeldre bør se den, er at de da kan gi rom for ungdom til en prat om nettmobbing, sier Fossum.

Etterforskningslederen opplyser at nettmobbing er straffbart, og at Melhus lensmannskontor har fått inn saker der personer har følt seg krenket av kommentarer på nettet.

Den første forestillinga ble vist mandag formiddag, og den blir også vist på Lundamo. Det er gratis inngang på forestillinga.

Rollene spilles av Johanne Setså, Tara F. Johnsen, Sander Cohens og Silje Fagerholt. Vilbjørn Ruus er innleder, og var ikke til stede da bildet ble tatt.