Det går fort for seg når bilene fra Planet Hi Fi Drift Team ruller ut på veien og akselererer. Med et åtte personer stort mannskap var teamet i går på Melhus for å delta i en dokumentarfilm om ekstremsport.

Filmen er i hovedsak basert på en idé av Stian Kopperud, og med seg har han kompisene Jonas S Sandstad og Konstantin Kuptsov. Sammen utgjør de NFprod.

- Filmen dreier seg om ulike typer ekstremsporter i Norge, blant annet fallskjermhopping, longboard, windsuiting, basehopping og drifting. Det er en film om hva ekstremsport handler om og jobben som ligger bak en slik interesse, forteller Kopperud.

Mandag kveld hadde han og kompisene fått tillatelse blant annet fra kommune og politi om å stenge Gimseveien for filmopptak.

- Vi har gjort alt selv, fra forberedelser til selve filmingen, og bruker eget utstyr. Jeg har nok blitt litt bitt av ekstremsport selv, og har hoppet i fallskjerm. Det frister til gjentagelse, men drømmen er nok å bli filmskaper, gliser 16 år gamle Kopperud før kameraet ruller og bilene drifter opp bakken.

Filmen skal vises i kultursalen i Melhus rådhus 3.oktober for alle som vil se.

Disse guttene står bak produksjonen av dokumentarfilmen om ekstremsport. Fra venstre Konstantin Kuptsov, Jonas S Sandstad og Stian Kopperud. Foto: Karen Gunnes