Det dårlige været har bidratt til få varme sommerdager, og setrene i Midtre Gauldal har merket en nedgang i besøket i år.

Regnet fører til lite setertrafikk

Kjerstin og Magnar Kosberg har seter i Forbygda, og sier det dårlige sommerværet har ført til mindre besøk på setra. Bente Kaasen Enlid, som driver seter i Synnerdalen, har samme erfaringer som ekteparet Kosberg.

- Det har vært veldig lite trafikk i år, og det skyldes i stor grad det dårlige været vi har hatt. Det er veldig vått å være setertaus i år, sier Enlid.

Variert program på seterdag

16.august er det imidlertid håp om mer liv og røre i Blåola, det gamle slåtteområdet i Endalen landskapsvernområde. Annenhvert år er det tradisjon med seterdag, og i år kommer blant annet Idar Moen og viser fram hvordan man slår graset med hest og gammeldags slåmaskin.

- Vi har mange aktiviteter den dagen, det blir både seterbuffet, flere aktiviteter for barn, natursti og kåseri. Staurbæring står også på programmet, og her har vi utfordret noen lokale kjendiser, ler Enlid som håper på godvær og godt besøk ved Blåola.