Museumssetra badet i sol fra morgen til kveld da vertskapet inviterte til en skikkelig godbit av en revykavalkade lørdag kveld.

– God stemning

Det var revyvennene fra Melhus Revylag, Budal Ungdomslag og Huslaget Budalen som slo seg sammen for å lage revysprell på setra, og mannskapet hadde fullt opp for å skape en perfekt ramme rundt arrangementet.

– Rigging av lydutstyr, klargjøring av instrumenter, koking og steking, øvinger, organisering, hyllkaku og kaffe, rømmegrøt og spikkjimat gikk i skjønn forening hele dagen, forteller Sissel Storli fra Huslaget.

– Det var skikkelig god stemning på Storbekkøya, og da klokka nærmet seg seks strømmet det på med enda mer folk. Over 300 stykker var samlet på museumssetra klare for revykavalkade.

Gjensyn med slagere

Det ble en salig og morsom blanding av gamle revyslagere fra senere tids oppsetninger i Melhus og Midtre Gauldal. Melhus Revylag viste seks av numrene fra vårens revy på Melhus, mens Ungdomslaget hadde med seks nummer fra revyen «De e de verdt», som de viste 17. mai.

Fra Huslaget ble det gjensyn med noen gode gamle slagere, samt noen nye fra den siste revyen som ble vist i samfunnshuset i jula.

Sommeraktivitet på setra

Sissel, som også er involvert i drifta på Storbekkøya, forteller at det også ellers mye aktivitet på setra i sommer.

– 5. juli blir det en historisk vandring med guide på den flotte nyrestaurerte kulturstien, mens det 18. og 19. juli er familiehelg, sier hun.

– Der vil vi få se hvordan man utvinner jern. I tillegg blir det kokt gøbb i kokhuset, og det blir fisking og andre aktiviteter for store og små. Ellers er museumssetra åpen fra torsdag til søndag mellom 12 og 18 i hele sommer. Vi håper så mange som mulig tar en turen.