Nesten 900 personer var samlet til premieren på operaen Thora på Rimol, og publikum hadde ingen grunn til å bli skuffet.

Stående applaus

Etter å ha sett den mektige og intense forestillinga, ble det stående applaus for de dyktige utøverne på scenen og Luftforsvarets musikkorps/strykere fra Trondheim symfoniorkester.

Thora på Rimol ble første gang satt opp i 2002, og denne gangen var oppsetninga mer følelsesladet og handlingsfylt enn for 13 år siden.

Kombinasjonen av profesjonelle sangere og lokale utøvere fungerte meget godt. 80 sangere fra sju kommuner var med. Hovedrollene ble spilt av Maria Stattin, Harald Bjørkøy, Knut Stiklestad og Espen Langvik.

At operaen var tekstet, var et pluss da teksten gjorde det enklere å få med seg innholdet.

- Enestående

En av dem som var begeistret og fornøyd over det hun så og hørte, var Magnhild Lillehammer. Hun var samboer med Sivert Fløttum som sørget for at Hjalmar Borgstrøms "Thora paa Rimol" kunne oppføres. Oppsetninga anno 2015 var akkurat fem år siden Sivert Fløttum døde.

- Dette var enestående. De som står bak dette, burde være fornøyd. Jeg synes det er flott at de får det til, og at de bruker salen i Melhushallen når de ikke har kulturhus, sier Lillehammer.

Lillehammer har sett oppsetningene i 2002, 2005 og i Bjørvika og hun legger ikke skjul på at torsdagens forestilling falt i smak.

Lørdag blir det ny visning av operaen Thora, og dermed en ny sjanse for dem som ikke fikk sett torsdagens oppsetning.

Olav Tryggvason forventer at gårdfolket er tro mot ham.
Tora mister etter hvert støtten fra folket.
Olavs menn gjør inntrykk.