Fra 24. til 26. april arrangeres fylkets Ungdommens Kulturmønstring på GSK. Fylkeskontakt Øystein Eide gir stor anerkjennelse til Støren, både av lokalene og arbeidet som legges ned.

- Kultursalen gir oss gode muligheter, og her er det en flott scene. Lokalene rundt passer også veldig godt for et slikt arrangement. 450 ungdommer skal overnatte, og de skal ha mat og aktiviteter. Likevel greier vi å få til et kompakt arrangement her på Støren. Klasserom skal brukes til overnatting, Størenhallen til bespisning, og vi har kinosal og kantine for aktiviteter og vrimleplass, sier Øystein Eide.

Han jobber i kulturetaten i Sør-Trøndelag fylkeskommune, og er fylkeskontakt for UKM. Fredag var han på Støren for å planlegge sammen med den lokale komiteen.

Masse erfaring

- Har arrangørene full kontroll?

- Ja, det har de virkelig. Det legges ned et svært godt arbeid. Her finner vi masse erfaring når det gjelder store kulturarrangement, sier Eide.

Fylkesmønstringa i Sør-Trøndelag er en av de største i hele landet. 569 ungdommer mellom 13 og 20 år deltar, pluss ledere. Deltakerne fra Midtre Gauldal kommune er ekstra mange i år, på grunn av at de er arrangørkommune og har større kvote. Hele ti prosent av tenåringene i kommunen deltar i den lokale UKM hvert år. Det er en svært høg andel.

11 bidrag deltar fra Midtre Gauldal.

I juni avvikles landsmønstringa i UKM, i Olavshallen i Trondheim. Den er ikke stort større enn fylkesmønstringa som holdes på Støren neste helg.

- Når får vi oppleve landsmønstringa på Støren?

- Tja, si det. Trondheim har på en måte tradisjon for å arrangere landsmønstringa. Men med de mulighetene Støren har, skulle det ikke være praktisk umulig, for å si det sånn, forklarer Øystein Eide.

Mange står bak

Ingrid Anita Solem er prosjektleder for fylkesmønstringa på Støren, og forteller at de har mange gode hjelpere, som gjør det stor arrangementet mulig.

- Vi har godt samarbeid med kulturhus, skole, elever, bibliotek, vaktmester, renholdere, frivilligsentralen, og mange mange flere. Det er sikkert hundre personer som gjør en større eller mindre jobb, og det er vi svært takknemlige for, sier hun.

Det er frivilligsentralen som sørger for bespisning til alle. Det er en kjempejobb. Damekoret Uredd stiller opp som vaskere. En egen UKM-buss kommer for å lage nettsendinger fra hele arrangementet.

- Vi gleder oss veldig. Det er artig når så mange ungdommer med felles interesser samles. Da bobler det i hele bygget. Det er bare to år siden vi arrangerte fylkesmønstringa forrige gang, og da var det musikk i hver en krok her, sier Ingrid Anita Solem.

Se bilder av alle årets deltakere i den lokale UKM-mønstringa på Støren, når det gjelder scene og kunst.

Her er scenebidragene fra årets UKM i Melhus, og en oversikt over fylkesbidragene fra Melhus.

Fylkeskontakt Øystein Eide, sammen med tre av de lokale arrangørene. Fra venstre: Kjerstin Digre Kosberg (inspisient), Lise Isabell Heggvold (sekretariat) og Ingrid Anita Solem (prosjektleder).