Vi visste at både Trønderbladets avgående redaktør, Krister Olsen, og musikeren Therese Ulvan, som for øvrig er lærer ved Trøndertun i Melhus, er begge fra Hitra.

«Mother Earth»

Som trettenåring på Hitra, var Therese Ulvan en som ikke hadde så lett for å tilpasse seg. Så ble hun invitert inn i bandet til Krister Olsen, Tarmac Lion, som gjestesanger, og verden snudde. «Mother Earth» var en sang Krister komponerte og satte tekst til på den tida.

Under arbeidet med årets album kom Therese til å tenke på denne sangen Krister en gang lagde. Hun tok kontakt med ham på telefonen, og sendte ham på jakt etter de gamle kassettene fra 90-tallet der «Mother Earth» var spilt inn.

Krister var dessuten medforfatter til låta «Already there», som også er tittelen på albumet til Therese fra 2009.

– Det at Krister tok meg inn i bandet sitt på Hitra, er den eneste utløsende årsaken til at jeg i dag driver med musikk, sier Therese.

«Mother Earth» er melodisk ballade der temaet er miljøvern.

– Krister har alltid vært miljøvernbevisst, forteller Therese.

Topp musikere med

– Det er flere kjente musikere med på låta, forteller Therese. Gitaristen heter Michael Thompson og var gitarist for Michael Jackson i sin tid. Trommeslageren, Vinnie Colaiuta, har spilt med Sting, så Krister Olsen er i godt selskap. Vi kan legge til at det nye albumet er produsert i Los Angeles i USA. Det samme ble «Already there» i 2007, og flere kjente musikere fra USA har spilt på de to platene. Therese bodde i Los Angeles i flere år og har derfor gode kontakter der. Vi ser derfor både lokale og universelle bidrag til låta om «Mother Earth».

Musikalske røtter

Det er åpenbart ingen ulempe å komme fra Hitra hvis man er interessert i musikk. Krister Olsen kommer fra ei musikalsk slekt. Lillebroren hans er også musiker og spiller bassgitar. Krister er dessuten søskenbarn med Anders Jektvik, som deltok i den femte sesongen av «Norske talenter». Vi får også høre at Krister har 20-30 søskenbarn der mange er opptatt med musikk i alt fra band til korps. Faren til Anders Jektvik, Ingolf, spilte i sin tid i bandet Scarecrow sammen med Krister. Ingolf Jektvik har akkurat gitt ut egen plate. Et annet av Kristers søskenbarn, Håvard Sivertsen, har spilt trommer og keyboard i flere band, som Chelsea Michelle Band.

Krister får skussmål for å være en god tekstforfatter av flere av de Trønderbladet har vært i kontakt med angående lanseringen av «Mother Earth».

Love True Tour 2014

Therese Ulvan har ellers turnert i høst med det nye albumet sitt. Albumet er tydelig jazz-inspirert, men har også klare trekk fra funk. Tittellåta «Love True» er et godt eksempel på Therese sin musikalske lek i grenselandet mellom jazz, pop og funk. Det er en aktiv dame som har vært på turne i høst. Vi registrerer også utgivelseskonsert i USA og på Hitra, reise til Stuttgart i Tyskland og opptreden på Budapest jazzfestival i farten.

Her kan du se videoen Mother Earth

MOTHER EARTH

Mama, please take me home

I don’t wanna be here all alone

Give me shelter from the rain

I don’t wanna feel any pain

Mama, please get me out

I don’t wanna be here on this boat

Just give me one steady ground

Cause I know this boat is going down

Time is running out, the picture is fading

The children die before their birth

And while we are crying our conscience keeps saying

What have we done to mother earth?

Mama, don’t fall apart

I know that you’ve got an angry heart

Find your strength through the storm

You know it will always keep you warm

Time’s running out...

Time’s running out...

REDAKTØREN: Redaktør Krister Olsen på kontoret i Trønderbladet Foto: Gunn Heidi Nakrem
THERESE ULVAN: Framsiden på Thereses nye album Foto: Anne Lise Haugen Anshus