Elevene ved Gauldal videregående ville tenke nytt for å skaffe enda mer penger til årets OD-aksjon på Støren.

Torsdag kveld fikk vi se resultatet da en lang rekke lokale artister, mange kjent fra både Idol og Norske Talenter, stilte opp til en to-timers konsert i kulturhuset.

Økt engasjement

Selv om salen var langt fra full, viser omsetningen en inntjening på nær 20.000 kroner, ifølge Øystein Øverkil Vik. Avdelingslederen har hatt overoppsynet med elevene, som selv har stått for både organiseringen, markedsføringen og gjennomføringen av konserten.

– I år hadde kun rundt ti elever som ikke klarte skaffe seg arbeid, og det er utrolig bra for en videregåendeskole. Det skal dette arrangementet ha en stor del av æren for.

– Hjerterom

På scenen sto blant andre Julie Stokke, Thomas Løvseth, Martine Rygvold, Jakob Leirvik og Vegard Gangås. Det gjorde også den godt voksne platedebutanten Eivind Bjerksetmyr, som solgte CDer etter konserten og ga alle inntektene til aksjonen.

– At alle stiller opp gratis og at Bjerksetmyr gjør som han gjør, viser at det er stor solidaritet og mye hjerterom blant artistene, mener Gauldal-rektor Halvard Kjelås, som selv var raus med godordene etter konserten.

Ung duo

Det var imidlertid ikke bare TV-kjendisene som ga publikum grunn til å smile og få håp for fremtiden torsdag kveld. En lang rekke andre lokale talenter, som Ida Refseth og den svært unge duoen Ingrid Eggen Vårvik (13) og Sondre Bjerkset (13) skapte stor begeistring i salen.

– Særlig ble jeg betatt av Ingrid og Sondre. De legger lista høyt og viser at vi får mye å være stolt av framover.

Vil gjenta

Kjelås berømmer elevene som står bak, deriblant OD-komité-medlemmene Ida Refseth (17), Erika Gråbak Langland (18) og Kristian Steen (18).

– Det er all grunn til å tenke at dette er noe vi må gjenta og utvikle videre. Det er utrolig bra læring, mener rektoren.

– Vi ser jo at vi har litt å gå på markedsføringsmessig, men alt i alt var dette en svært vellykket måte å gjøre det på.

Ida Refseth (17) var både arrangør og artist. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Vegard Gangås, kjent fra årets utgave av Idol, sang "Blackbird" i kultursalen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
Eivind Bjerksetmyr ga pengene fra CD-salget etter konserten til aksjonen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl