Urørtvinner Sigurd Julius og forfatter Marte Huke, som begge er fra Melhus, blir instruktører under den store ungdomskulturhelga.

Arrangementet er 15. og 16. november i Melhus rådhus, og er beregnet på ungdom i alderen 13-19 år. Her får ungdommer møte filmskapere, musikere og kunstnere.

Kjente navn

På lista over dem som blir instruktører er Urørtvinner Sigurd Julius, musikerne og Spelemannsvinnerne Kirsti Huke og Siri Gjøre, forfatter Marte Huke, kunstnerne Tiril Havdal og Edvine Larsen samt Jon Vatne og Erica Calmeyer som begge har utdanning fra Filmskolen på Lillehammer.

Kulturskolerektor Harald Lund forteller at ungdomskulturhelga arrangeres for tredje gang, og at den er et samarbeid mellom Melhus og Skaun.

– Nå har vi fått toppet laget som skal lede workshopen, sier Lund fornøyd.

Flere kulturuttrykk

Lund forteller at målet med ungdomskulturhelga er blant annet å styrke ungdommens kulturuttrykk på områder som har liten plass i Ungdommens kulturmønstring.

– Sør-Trøndelag fylkeskommune og UKM Norge er med på å støtte ungdomskulturhelga. Her i Melhus jobber vi mye i forhold til ungdom som gjennom UKM, den kulturelle skolesekken og kulturskolen, forklarer Lund.

Egenandelen er lav, og prisen inkluderer også mat til deltakerne. Påmeldingsfristen er 1. november.