Utstillingen, som finner sted i Galleri Hammerdalen 24 i Buvika, er tilgjengelig for besøkende hver lørdag og søndag til og med 9. november.

Gode minner

Kunstneren selv sier det er spesielt å komme tilbake.

– Jeg har lenge drevet som billedkunstner, men aldri før stilt ut i Skaun. Jeg har fortsatt mange venner og slekt der som jeg ofte besøker, så jeg håper folk tar turen innom, sier hun til Trønderbladet

– Buvika er en fin plass som jeg har gode minner fra. Besteforeldrene mine bodde der.

Rygh har i sommer har hatt flere utstillinger i Oppland og i Nord-Trøndelag. Hun er født i 1963 og har utdannelse fra Kunstakademiet i Trondheim og Rijksakademie i Amsterdam.

Eventyrverden

Teknikken hun bruker kalles «monotopier», der hun legger innfargede objekter og sjablonger lag på lag på en plate og tar avtrykk.

– Bildene handler om å være liten i en stor og kaotisk verden. Jeg har mange bilder av katter og hus, og arbeider med trær, blader, strå og det jeg finner. Det blir en slags miniatyrverden, kanskje en eventyrverden? forklarer hun.

– Dette fører i alle fall meg tilbake til barndommen, og nå er jeg tilbake i barndommens Buvika med ferske bilder, inspirert av eventyrene.