– Strikkeinteressen er på topp, så det var ikke noen tvil om at vi hadde lyst til å arrangere festival igjen, sier Kari Flå i festivalkomitéen.

Dommer i konkurranse

I år har husflids- og bygdekvinnene fra Gauldalen også sikret seg et skikkelig trekkplaster i selveste Tora Berger, som selv er glødende opptatt av håndverket. Hun vil både fortelle om sin strikkeinteresse og være juryformann i lørdagens store konkurranse.

– Vi ønsker også all slags puter til utlodning, så det er det bare å levere inn på forhånd til Ruths dame- og herrefrisør og Elkjøp på Støren, eller fra klokka ti på kulturhuset lørdag.

– Årets strikkebegivenhet

Under den seks timer lange strikkefesten i kultursalen blir det både foredrag og kursing. Barna har sin egen strikkekrok, og får med seg både pinner og garn hjem etterpå. Fra Selbu kommer verdens største par med Selbuvotter, og damene bak rekorden forteller hvordan de gikk fram.

Inngangen til arrangementet, som starter klokka tolv, er gratis, men husflidsdamene bak festivalen håper mange kjøper nummer så de får dekt utgiftene.

Strikkefestivalen på Støren er en del av Metusalemfestivalen.