Vegard Gangås Bjørseth og Lisa Winsjansen Restad er ikke blant de 40 semifinalistene i Idol. 16-åringene fra Melhus er dermed ute av talentkonkurransen.

Under utvelgelsen onsdag kveld var det mange skuffede ansikter å se, men også tårer og gledeshyl fra noen av de 39 som får kjempe videre i semifinalene.

- Selvfølgelig trist

- Det er selvfølgelig utrolig trist, jeg ble jo helt knust da jeg gikk ut, forteller Lisa til Trønderbladet: - Veldig kjipt å ryke ut når jeg først hadde kommet så langt...

- Du har kanskje nye planer?

- Jeg holder jo alltid på med musikk, så selv om jeg er ute av idol, kommer jeg fortsatt til å jobbe videre med musikken, sier Lisa.

- Har kommet over det

- Jeg tenker ikke så mye på det på en negativ måte, jeg ser bare nye muligheter! Det melder Vegard etterpå.  - Selvfølgelig så ble jeg skuffet osv. da  jeg fikk den triste beskjeden, og kanskje ekstra mye i tiden rett etter, men nå som jeg har kommet over det, er jeg veldig positiv til fremtiden :) jeg er ung, og har alle muligheter i verden, sier Vegard i en sms til Trønderbladet.

- Du har nye planer alt, kanskje?

- Jeg skal bare ha det artig og kose meg med musikken fremover :) jeg vil vokse musikalsk, så det er vel bare å fortsette å holde på.

Ekstraomgang for Thomas

Hvem som blir den 40. semifinalisten, er enda ikke avgjort. Det kan bli Thomas Løvseth (24) fra Buvika, som fortsatt har en sjanse gjennom en avstemming som skal foregå fredag kveld. Men det kan også bli Stian Kalvenes Bolstad (30) fra Bergen. Seerne avgjør dette under voteringen.

Her finner du de 39 som går til semifinalen

Se Thomas synge solo i Idol

BLIR HAN MED VIDERE? Seerne avgjør om Thomas Løvseth går videre til semifinalen. Foto: ESPEN SOLLI/TV 2