«Når kveldslyset stryker varsomt nedover høystrakte furustammer, smyger vi oss inn i skogkanten for å høre vuggesanger fra hele verden,» står det i invitasjonen til konserten med Anne Sørtømme fra Hovin og musikerkollega Mai-Britt Wagnild. Sørtømme spiller trekkspill og Wagnild synger, i dette prosjektet som de to kvinnene har jobbet med siden våren 2013.

I «Oh Night, how long you are» har duoen tatt for seg vuggesanger fra ulike deler av verden. Sørtømme og Wagnild byr på både tradisjonelle vuggesangmelodier og improviserte, musikalske sprell.

Konserten den 7. september blir en annerledes konsert, i vakre Anemarka sør-vest for Melhus sentrum. Den er arrangert av Melhus kommune med midler fra Den kulturelle spaserstokken, og er gratis og åpen for alle. Praktisk informasjon og kart finnes på Melhuskulturen.no

– Musikk preger alle overgangsriter verden over, og vi har valgt oss ut musikk og tekster fra blant annet Norge, Kongo, Storbritannia, Irland, Spania, Palestina, Øst-Europa, samt sefardiske og jødiske sanger. Sangene er arrangert med hvert sitt unike uttrykk, og varierer fra en klassisk musikalsk innfallsvinkel til et mer folkelig, tradisjonelt og improvisatorisk uttrykk. Istedenfor å rette oss spesifikt inn mot barn, som vuggesangene er laget for, fant vi ut at vi like gjerne kunne rette oss inn mot eldre. Man har en gang blitt sunget for, man har selv sunget for sine barn og barnebarn, og igjen kan man få lov å bli sunget for, uttaler duoen.

I SKOGEN: Anne Sørtømme og May-Britt Wagnild synger vuggesanger i Anemarka.