I dag starter øvingene, og allerede 4. september står ungdommer fra hele Gauldal skole- og kultursenter på scenen med tre forestillinger i en storslått fellesproduksjon.

Hektiske uker

Musikken er det ABBA som står for, mens regien, manuset og koreografien i stor grad ligger i hendene på ungdomsskoleelevene fra valgfaget Produksjon for Sal & Scene, med lærer Knut Inge Solem i spissen.

– Nå er leseprøvene i gang, forteller han spent.

– Dette blir hektiske uker, men jeg gleder meg. Vi får bare «gønne» på fra dag én!

Storproduksjon

Det er kun storbandet som har tjuvøvd litt før ferien. Resten av musikalen skal både snekres sammen og øves inn på rekordtid, med både dans, musikk, skuespill og sceneproduksjon.

– Heldigvis har vi utrolig mange flinke elever å ta av. Det mest utfordrende nå er å få samlet alle sammen så vi kommer skikkelig i gang, for dette er en storproduksjon med bidrag fra hele bruket, selv om det er aller flest ungdomsskoleelever involvert, sier Solem, som også er lærer på kulturskolen i Midtre Gauldal.

Bråk i gata

Med seg på laget har han også søsteren og dramalæreren Ingrid Anita Solem, som i går satt med innspurten til manuset sammen med elevene Jorunn, Frida og Randi på musikkrommet.

– Dette tror jeg blir bra, vi er i rute, bekrefter Jorunn.

I musikalen braker hippier, mafia og finansfolk sammen i gata «Waterloo Street», som også er navnet på forestillingen.

– Her blir det både humor og action, forteller Ingrid Anita.

Torsdag 4. september blir det altså tre forestillinger - én for ungdomsskolen, én for videregåendeelevene og én åpen på kveldstid i kultursalen. Av ABBA-musikk får vi høre alt fra «Money, Money, Money» til «Thank you for the music».