Det er bare å prøve seg frem, for hvem kan egentlig si at din baba ganoush ikke er ekte nok, så lenge den smaker så godt som den gjør?

BABA GANOUSH

(4 porsjoner)

600-700 g aubergine (ca. 2 store)

2-3 ss olivenolje

nypresset saft fra 1 sitron

2 ss tahini (sesampasta)

2 fedd hvitløk (knust)

½ ts røkt paprikapulver

2 ss olivenolje (helst extra virgin)

3 ss persille eller mynte

2 ss granateplekjerner

Del auberginene i to på langs, pensle skjæreflatene med litt olje og legg dem i et ildfast fat med skjæresiden opp. Stek auberginene i stekeovnen ved 200 grader til de er møre, mørke og har falt helt sammen, ca. 1 time. Hold de halve auberginene i stilken over en bolle og bruk skje til å skrape ut det myke kjøttet. Kast skinnet. La auberginekjøttet renne av seg i en finmasket sikt i en halvtime for å unngå at du får en for løs baba ganoush.

Visp sammen tahini og sitronsaft, tilsett mesteparten av urtene og all hvitløken. Mos auberginekjøttet med gaffel til en litt grov masse og bland det inn i tahinien. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt røkt paprikapulver.

Hell over i en serveringsbolle, dryss granateplekjerner og resten av urtene over. Ringle over litt olivenolje og server.