Den gamle butikken rommet 80 gjester da venneforeninga til Gamle Hovin inviterte til julekonsert søndag. Dette er tredje gang konserten holdes, og den har blitt en kjær opplevelse for hovinsbygg. Her holdes tradisjonene i hevd. Som vanlig går også strømmen i begynnelsen av konserten. I år skjedde det midt i Arne Valvatnes Tir'Na Noir. Og det ble like mørkt som utenfor.

Trenger mer strøm

Konferansier Elisabeth Walsøe Lehn benyttet anledningen til å kunngjøre gladnyheten om at Hovin kulturfestival har bevilget 5.000 kroner til nytt strøminntak på Gamle Hovin. Lokale elektrikere vil stille opp med gratis arbeidskraft, og til neste år slipper Valvatne å fortsette sitt innslag akustisk.

Det var stort sett lokale krefter fra Hovin som stod på scenen, og de gjorde kvelden minnerik for alle. Både barn og voksne imponerte, og publikum koste seg rundt bordene. Mer lun og intim stemning finnes ikke ved noe konsertlokale på Hovin. Alle koste seg over de mange talentene som finnes i bygda.

Mellom alle sang- og musikkinnslagene kom Oddvar Jønland med en jakthistorie som fascinerte alle i salen. På ekte Lierne-dialekt fortalte han om jaktturen som gikk på sporsnø. Etterpå stilte han opp på gitar sammen med Iver Stuen Børseth til allsang med musevisa.

Hovinkoret samler mye folk hver høst når de inviterer til korkafé.

Julesang fra Hovin

Bandet «The Siskens» med familien Landsem framførte en nyskrevet julesang fra Rønningan. Mor Ann Kristin hadde skrevet teksten som reflekterte over juletrefest på Hovin og lokale hendelser. Sønnen Martinius sang, og alle ble kjent med ønsket om å få store roller i julespill på skolen, men gutten endte alltid opp med å bli sau fra Gallilea. På juletrefest fikk vi høre om den store vinnerlykken hos dem på Sletta, mens gutten fra Rønningan måtte slå seg til ro med en hekla duk på gul lapp nummer 11. Brødrene Bendik og Odin akkompagnerte flere innslag under konserten, sammen med far Lars.

Unge talenter

Over 30 personer stod på scenen, og framførte et variert repertoar, fra «Grisslaktinga» av Vømmøl til «Hellige natt». Elisabeth Aune Dalsaune hadde vært talentspeider på Hovin, og fikk med seg mange barn på sang og instrument: Ingrid Nordtømme, Ingeborg Næss, Sara Børseth, Aurora Moum Johansen, Trym Trotland, Jens Bonesvoll, Ingeborg Gylland, Ingrid Berdal, Line Pedersen, Frida Moum Johansen og Oda Myrvold.