Da holder Hauka mannskor sin tradisjonelle julekonsert i Soknedal kirke. I år har de trommet sammen det som kan gå og krype av musikalske krefter fra hjembygda Hauka, og det er ikke lite.

– Vi ønsker å gi litt julestemning fra Hauka, sier Håvard Melby som er leder i Hauka mannskor.

Les også: Sang seg til gull i Barcelona

Se bildereportasjen fra fjorårets julekonsert i Soknedal kirke her.

HAUKA DECORUM: Hauka har virkelig musikalske storheter å by på i fleng. Damekoret Hauka Decorum er med på årets julekonsert i Sokendal kirke. Bildet er fra et tidligere sangerstevne i regi av Øvre Gauldal korforbund.

Sammen med damekoret

De var damekoret Hauka Decorum som tok initiativet til en felles julekonsert sammen med sine mannlige kolleger. I tillegg har de satt sammen et barnekor, med 15 barn fra Hauka, for anledningen.

Det blir også med andre bidragsytere fra Hauka: Oda Lilleøkdal, Inge Stenbro, Jan Morten Fossum og Heidi Staverløkk. Et husband bestående av Maren Moan Horg og Håvard Melby skal akkompagnere sangen. Sokneprest Oddbjørn Stjern skal lede kvelden.

Temaet er som seg hør og bør jul. Tradisjonelle julesanger, men også noe nytt og spennende, lover Melby.

– Det blir artig å gjøre noe sammen med Hauka Decorum, sier han.

Populær førjulskveld

I tillegg til kirkekonserten, skal også Hauka mannskor holde sin årlige, og svært populære førjulskveld. Det skjer 20. desember, i forsamlingshuset i Hauka. Der blir det som vanlig, åresalg, julemusikk, gløgg og stemning. Det pleier å være smekkfullt.

– Vi sliter med å ha nok årer, forteller Melby.

Ett år måtte de ha auksjon på de siste årene.

40 år i 2018

I 2018 er det 40 år siden Hauka mannskor ble stiftet. Koret skal markere jubileumsåret både for seg selv, og for publikum. De har ikke spikret datoer ennå, men Melby lover at det både blir kirkekonsert og litt annet spredt utover året. Koret planlegger også en reise til Serbia, og dirigent Svetlana Krstić’ hjemby Serbia. De vil også invitere korene i Øvre Gauldal korforbund til jubileumsfest, som seg hør og bør.

De skal også ta et dykk i gamle dager, for å vise litt frem hvordan det var å synge i kor den gang.

– Da hadde de øvelser på skolekjøkkenet i Hauka skole. Karene satte på kjøkkenbenkene og røykte, samtidig med at det var øvelse. Oppvarming var ikke vanlig den gang. Da det kom en dirigent som ville ha oppvarming, protesterte en del og kom heller ti minutter for sent til øving, forteller Melby leende.