Bjørn Wirkola er hovedgjest under en kulturkveld i Lundamo misjonshus denne fredagen. Da skal han fortelle og vise bilder fra sin karriere som verdens beste skihopper.

I tre dager de to siste ukene, har omkring 15 personer stått på med bakst av lefser og smultringer som skal selges på julemessa på bedehuset i morgen, røper arrangørene. Også i Folkets hus på Kvål er det julemesse lørdag, med åpen kafé med kaffe, vafler og karbonadesmørbrød.

LEFSE: Pent innpakket, nå kan det bli jul. Foto: Roald Sagdahl

Melhus Husflidslag har også sitt tradisjonelle julesalg lørdag på Buen bygdekafe. Der selges flotte husflidsprodukter som er laget av husflidslagets medlemmer.

Søndag kveld arrangerer Per Kristian Aasen «Julefred – en førjulskonsert i Støren kirke».

- En fin og lun kveld, hvor man får senket skuldrene før julestria for alvor setter inn. Her byr vi på lokale artister og kor, som synger sine egne tolkninger av de julesangene de har kjær, forteller Aasen.

Innledningsvis vil de også fortelle litt om sitt forhold til sangene de skal synge, forteller Aasen.

Søndag arrangeres NM Maraton skotthyll i Skotthyllhallen på Tiller. Det er et stort arrangement for trøndernes "nasjonalsport". Med mange deltakere fra Gauldalsregionen og fra Verdal i nord til Glåmos i sør.