Lørdag var Storstuu Winsnes pyntet med julelys i trærne og bålpanna var tent. Det har blitt en tradisjon med julemarked ei helg før jul på Storstuu Winsnes. Tone Lodgaard, som var ansvarlig for arrangementet, forteller at det allerede fra start klokken 11 strømmet det på med besøkende.

–Dette er sjuende gang det blir arrangert julemarked her, og dette har blitt en fin tradisjon, sa hun til Trønderbladet omtrent en time ut i arrangementet.

Allerede nå, er det stappfullt av besøkende, så dette lover meget godt, la Gunn Ingrid Langås til, som forørig var pyntet i en vakker kjole fra en av representantene på markedet, Nijoles kjoler.

–Forskjellen i år, er at vi holder hele arrangementet over en dag. Dette gjør at alle besøkende kommer hit samme dag, la Lodgaard til.

Solgte fisk for tredje år

Også Terje Andersen, fra Kremmern Fisk var godt fornøyd med oppmøte på markedet.

–Det er tredje gangen jeg er her nå, og salget har gått godt i år også, sa han.

Han var den eneste på markedet som hadde sitt stand utendørs, og kunne friste med flere varianter av fisk. Blant annet solgte han en spennende pølsevariant, som inneholdt hval.

Ribbe og viltgryte på menyen

Fra klokken 13.00 ble det også servert middag i hovedhuset. Annbjørg Winsnes sto for matlaginga, med god hjelp fra innleide Inger Handberg.

–Det er tradisjon at det serveres ribbe her, så den er naturlig nok med i år også. I tillegg serverer vi viltrgryte, som inneholder selvskutt elg, samt langpotet fra Kvikne, kunne Annbjørg Winsnes fortelle.

Utover dagen ble det også underholdning for gjestene, da Vømmølknektan spilte.