– Jeg ble invitert av en av Italias mest kjente kuratorer, Vito Abba, som eier Studio Abba Gallery i Firenze. Han har invitert 20 kunstnere fra 11 land til å stille ut under kunstnerorganisasjonen AJAC Japan sin årlige utstilling, forteller Berge i en mail til Trønderbladet.

Les: Hovinsbygg stilte ut i Louvre

Også i fjor

Han er eneste norske utstiller på utstillingen, som åpnet 27. september. Den står til 6. oktober.

Berge var også invitert til å stille ut bilder på samme utstilling i fjor, også den gang på invitasjon fra kurator Vito Abba.

Han stiller med de to fotografiene «I begynnelsen» og «Under overflaten».

Han forteller at responsen på fotografiene er svært positive.

- På onsdag ble jeg invitert til å møte den norske ambassaden, som vil høre om mine erfaringer med utstillingen, da de har et godt samarbeid med museet.

Berge sier han har knyttet gode kontakter med kunstnere fra andre land, og han har allerede fått en invitasjon til å stille ut under en utstilling i Firenze neste år.

Fra Rennebu til Tokyo

Trønderbladet har flere ganger skrevet om Trond Are Berge. Nå sist var da han stilte ut sine bilder på Rennebumartnan. Som han selv sier:

– Det er et stort sprang fra Rennebumartnan til Tokyo, men begge lokaliteter er spennende på sine måter.

I 2016 stilte han ut bilder i selveste Louvre i Paris.

TO FOTOGRAFIER: Berge forteller at hans uttrykk har falt i smak hos japanerne, og at bildene har fått stor oppmerksomhet. Her står han sammen med de to fotografiene. Foto: Privat