Lørdagens strikkefestival var den fjerde i rekken og det er ingen tegn på at interessen er noe mindre siden den begynte. Det var Unni Raphaug som filosoferte utover mot juletider i 2012 om en slik strikkefestival. Tanken på at det kanskje kunne være noe å få med bygdekvinnelaget og husflidslaget på kom snikende. Hun tok da først kontakt via mail med Kari Flå og etter bare to minutter så kom svaret. Hun tente på ideen med en gang, «kom igjen» var meldingen.

40 rokker

Til årets strikkefestival var det samlet inn 40 rokker, både store og små og Jon Kåre Gylland holdt et engasjert og interessant foredrag om spesielt Gyllandrokkens historie.

-Ole E. Hovin var den første som laget rokker på slutten av 1700-tallet og han og etter hvert andre flike rokkemakere kunne lage to rokker pr. uke, fortalte Gylland. Han understreket at det lå mye arbeid og flid for å lage en god rokk.

Mange produkter

I den store salen på samfunnshuset på Hovin var det utstilt strikkeprodukter langs veggene som utstillere fra hele dalføret ville vise frem. Det var teknikker som kontstrikking som ser ut som fletting, kunststrikking som brukes for å strikke duker og flere teknikker. Spinning av garn var det også demonstrasjon på og initiativtaker til Strikkefestivalen, Unni Raphaug, gikk smilende rundt og snakket med folk.

-Det som er helt klart, om et år vil det bli nok en Strikkefestival igjen her på Hovin, fortalte hun før spørsmålet ble stilt.