9. september kommer Hans Bollandsås og Sarah Enodd til Schei Jakobsen. Det vil stå tapaskveld med konsert på programmet, og Bollandsås vil spille en del av sine låter, samt at han spiller gitar når Enodd fremfør sine.

Sarah Enodd er en kvinnelig artist fra Rødde, og er ifølge Hans Bollandsås en meget flink vokalist. Han er selv en slags mentor for henne, noe som på mange måter falt seg naturlig ut fra deres kjennskap til hverandre.

–Samarbeidet vårt ble ganske naturlig, da vi har vært i samme omgangskrets i mange år, forteller Bollandsås.

Satser på utsolgt

Daglig leder på Schei Jakobsen, Cathrine Jakobsen, håper og tror at alle billettene blir solgt ut til arrangementet.

–Jeg er ganske sikker på at det blir utsolgt. Det er tredje året på rad Hans spiller her, og tidligere har disse konsertene vært veldig populære. Vi tar ikke mer enn 60 stykker, så det er lurt å være tidlig ute om man vil sikre seg billett, forteller hun.

–Det er stor etterspørsel om slike lokale arrangement, og da håper jeg folk møter opp når vi nå arrangerer. Blir det godt oppmøte, får vi lyst til å arrangere mer av dette, fortsetter hun.

Jakobsen sier også at hun har planer om å ha flere arrangement utenom det hun til vanlig driver med, og skal blant annet ha en restaurantkveld senere i høst. Hun legger likevel vekt på at det først og fremst er kafé og lunsjsted hun driver, men er veldig ivrig på å ha andre arrangementer i ny og ne når interessen er stor.

Gjør om lokalet

Schei Jakobsen kommer til å omrokkere litt inne i lokalet for å få plass til alle gjestene. Det blir tettere bord og stoler enn det vanligvis er, noe som er veldig naturlig i og med at det er en konsert.

–Det blir mye mer intimt enn det er til vanlig når folk spiser lunsj her. Dette er jo også noe av det som er poenget med konserten, at det skal bli en intimkonsert og koselig stemning, sier Jakobsen.

–Du kan ikke være redd for å bli sittende med en person du ikke kjenner fra før når du er på konsert, det er jo noe av poenget også, at folk skal bli kjent, legger hun til.

Bollandsås med plate på norsk?

Bollandsås forteller at han vurdere å lage en ny plate, kanskje til og med bestående av tekster på norsk. Han har foreløpig ikke lagt noen konkrete planer, men har flere ideer han har tenkt på.

–Jeg har ikke skrevet ned noe konkret, men har de siste årene blitt mye flinkere til å ta vare på ideer jeg får underveis, noe som gjør det lettere når jeg skal skrive låter, forteller han.

–Når jeg først setter i gang med arbeidet for fullt, går det egentlig ganske raskt å lage plata, spesielt når jeg har så mange ideer, legger han til.

Når det kommer til sjanger, kommer han fortsatt til å holde seg til mye av det samme som han har produsert tidligere.

–Kommer vi til å få en ny trønderrock-favoritt om din nye plate kommer på norsk, kanskje?

–Hehe, nei jeg kommer nok uansett til å holde meg til soul og blues, som jeg er vant til, sier han.

Også Enodd plateaktuell

Enodd spiller i oktober inn en plate som skal gis ut. Bollandsås har stor tro på denne plata, og tror den kommer til å bli veldig bra.

–Konserten her i september kommer til å bli en liten utprøving av en del av sangene som skal spilles inn. Jeg har kjempetro på plata hun skal gi ut, og det er veldig moro å jobbe med en så dyktig sanger som Sarah, sier han.

Videre forteller han at Enodd er en såkalt «late bloomer».

–Vi kan vel ikke si at Sarah slo gjennom som veldig ung, slik mange andre kanskje gjør. Dette tror jeg kan være til hennes fordel, i og med at hun nå er veldig fornuftig og ikke tar av så mye, fortsetter han.

–Hun jobber veldig hardt, og jobber med musikken hver dag. Jeg synes hun er tøff og står på skikkelig for å bli bedre, skryter Hans.

Støren og Trondheim

Bollandsås har også to konserter til i nærområdet planlagt utover høsten. I oktober skal han både spille på Støren og i Trondheim. Detaljene rundt disse konsertene blir spikret litt senere utover høsten, men han skal i hvert fall spille tre ulike økter under konserten på Støren.

–På Støren skal jeg spille tre økter i en og samme konsert. Det blir spennende, og jeg ser fram til både den og konserten i Trondheim, sier han.

GLEDER SEG: Cathrine Jakobsen gleder seg stort til arrangementet, og håper på å selge ut alle billettene. Foto: Mats Eid Bjørset