Dette er første gang han har en ordentlig stor rolle i et ganske stort stykke. Tidligere i år har han både vært med Korsvikaspelet og Hakkebakkeskogen, uten at han hadde vesentlig store roller i de stykkene.

Dramalinja

Til daglig går han på dramalinja på Charlottenlund Videregående Skole, og bor på hybel i Trondheim. Han trives godt på dramalinja, og har funnet seg godt til rette i storbyen.

–Jeg bor alene på hybel, men møter ofte venner fra klassen på fritida og trives veldig godt i byen, forteller han.

Engen valgte å gå for noe han selv hadde veldig lyst til, fremfor å følge det alle andre søkte seg inn på etter ungdomsskolen.

Det var også gjennom klassevenner på Charlottenlund at han fant ut av muligheten om å stille på audition for stykket han nå spiller i.

Drømmer om å bli skuespiller

Det er ingenting i veien for ambisjonene til den unge soknedalingen. Han har store ambisjoner innen skuespilleryrke, og håper en dag å kunne leve av det han aller best liker å holde på med.

–Drømmen er jo å kunne leve av dette, enten å være skuespiller på teater eller film, sier den ambisiøse 17-åringen.

Videre vet han at det er et trangt nåløye for å komme seg dit i hans bransje, og han er klar på at det må gjøres et hardt stykke arbeid om han skal nå opp.

–Det er vanskelig å nå langt i denne bransjen, men jeg tenker ofte på at hvis man vil noe nok, får man til det meste, sier han.

–Jeg vil drive med noe innen skuespill, teater eller film også når jeg er ferdig på videregående, men jeg er litt usikker på spesifikt hva enda, sier han på spørsmål om planene hans etter videregående.

Lærerikt å spille med profesjonelle

I og med at det er flere kjente skuespillere med i årets oppstilling, får Engen sjansen til å møte flere av disse, og å ta lærdom av dem.

–De mer erfarne gir meg mange tips, både på ulike teknikker og om hvordan jeg kan bli en bedre skuespiller, sier han.

–De er veldig greie å ha med å gjøre, og det er kjempemoro å spille med dem. I tillegg er de veldig inkluderende, og skaper et godt miljø blant oss skuespillerne som er med, legger han til.

Slaget i Trollfjorden

Spelet handler om Slaget i Trollfjorden, og er en dramatisering av romanen med sammen navn, skrevet at Johan Bojer. Slaget i Trollfjorden skjedde den 6. mars 1980, hvor fiskere gikk til aksjon mot dampbåtene i området. Grunnen til aksjonen var at de følte personene med dampbåter prøvde å stenge ute robåtfiskerne fra fisket i deler av Trollfjorden. På nettsidene til spelet, skriver de følgende om handlingen:

–Gjennom historien om Kristaver Myran og mannskapet hans trer Lofotfisket fram nøyaktig så fullt av blodslit som det må ha vært. En endeløs kamp mot havet, med døden på båtripa. Her er den dramatiske historien om slaget i Trollfjorden, der fiskerne gikk til direkte aksjon mot storkara som ville stenge dem ute fra fiskefeltet.

Nils Gaup har regien på årets stykke.

SKÅRUNGE: Kenneth Engen spiller rollen som skårungen Lars Myran. Han er med for første gang, og til vanlig går han på dramalinjen ved Charlottenlund VGS, og er med i flere teatergrupper. Kenneth synes det morsomste med å være med i spel er å bli kjent med nye mennesker og å få lov til å stå på en scene. Foto: Erik Børseth
BÅTEN: Kenneth Engen spiller en av seks karakterer som er med på båten «Kobben», en båt man får se gjennom hele stykket. Foto: Petter Bueng