Vi møter bassist Nils Morten Beitnes og gitarist Tron Sturle Aune over en kopp kaffe og ferske wienerbrød. Det er dog ikke mye wienerbrød over musikken de spiller.

–Vi er inspirert av sein 70-talls og 80-talls hardrock og er svært begeistret for band som for eksempel Black Sabbath, sier Nils.

Rutinert gjeng

Cameltoe består av fem mann i 40-årene. Ben Rogers er vokalist, Tobby Johansen er trommis, Trond Bakken er gitarist, i tillegg til Nils og Tron. De er alle rutinerte musikere som har spilt i flere band opp gjennom årene. I 2013 fikk Nils og Tron en idé.

–Vi tenkte at nå danner vi vårt eget band, og lager vår egen musikk, forteller Tron.

Dermed var saken biff, og de to kompisene dro på leting etter villige og dyktige bandmedlemmer.

Ben Rogers var vokalist i Tellus Requiem da han ble spurt om å fronte et klassisk 70- og 80-talls hardrockband. Han elsket idéen, og valgte å bli en del av Melhusbandet. Han ble snarlig etterfulgt av Trond Bakken, daværende gitarist i Pøbb T Pøbb Band. Trommis Tobby Johansen har blant annet vært studiemusiker for "Hver Gang vi Møtes".

Startet som en spøk

Det er kanskje ikke hardrock man tenker på når man hører ordet «cameltoe». Nils forteller at navnet ble til ved en ren tilfeldighet.

–Det er egentlig inspirert av metalbandet Kamelot, med en aldri så liten humoristisk vri, kan man vel si. Jeg nevnte det bare som en spøk, men Tron elsket idéen, også ble det bare sånn. Vi startet opp en hjemmeside, cameltoe.no, også var vi i gang, sier Nils.

–Cameltoe.com var dessverre opptatt, skyter Tron inn.

Etablerte eget studio

Bandet begynte med å spille coverlåter, men bestemte seg relativt kjapt for at det skulle satses på egen musikk. Derfor etablerte de «Cameltoe Studios», bygde sitt eget studio og lærte seg både å skrive og produsere låter.

–Det har vært en enorm læringsprosess for oss, og vi har sannsynligvis gjort de feilene som er mulige å gjøre, både innenfor låtskriving og produsering. Jeg kan vel kalle meg for studiotekniker nå, etter uttalige timer med knoting og Youtube-titting, humrer Nils.

Australsk management

For rundt tre år siden ble det klart at det skulle lages album. I utgangspunktet var planen å gi ut albumet selv, men seks måneder senere dukket det opp en ganske spesiell mulighet. Peter Kotevski er en australsk plateselskapseier som driver Battlegod Productions. Han har en egen avdeling som satser på norsk hardrock og metal.

–Vokalisten vår hadde en slags løs avtale med Peter om en soloplate, men det ble liksom aldri noe av, også endte det bare opp med at vi heiv oss med på den avtalen, forteller Tron.

Gjort alt selv

Det siste året har de jobbet intenst med å få klar albumet, og nå er de endelig i mål. Alt har de gjort selv helt fram til miksingen, som er gjort av den legendariske produsenten Tommy Hansen i Jailhouse Studios. Nå gjenstår det bare detaljer før albumet er ute både digitalt og på CD.

–Vi har også et sterkt ønske om å gi ut på vinyl, vi har jo vokst opp med vinylen. Det hadde vært utrolig kult å kunne legge til sitt eget album i samlingen, men det får komme i neste omgang. Akkurat nå fokusere vi på å gi ut platen og promotere den, konstaterer Tron.

Sammensveiset gjeng

Bandet har tilegnet seg fans både fra Chile og Colombia, og håper at debutalbumet kan utvide fanbasen. Målet med albumet vil i første omgang være å få oppmerksomhet, samt å få kreditt for noe de har lagt ned mye tid og penger i. Nils synes prosessen har vært noe langdryg og slitsom, men er samtidig glad for at han har de bandkameratene han har.

–Vi har aldri kranglet omtrent. Vi er nesten alltid enige om komposisjon, lydbilde, låtvalg og alt annet, så sånn sett har det vært en veldig konfliktfri reise, sier han.

De er usikre på hva framtiden bringer, men drømmer både om musikkvideoer og internasjonale opptredener. Tron presiserer at det ikke skal mer til enn at én låt treffer, og da kan alt skje.