Ildsjeler har gått sammen om «Nyt Nekjådalen», et samarbeid for å skape liv og aktivitet i seterdalen i Singsås. I fjor ble det etablert scene og et amfi for konserter, og Aasmund Nordstoga samlet 150 tilhørere. I år kommer Ola og Lars Bremnes med to musikere, til en utekonsert lørdag 12. august. Kjerstin Digre Kosberg håper flere kommer i år, og sier arenaen har plass til minst tusen personer på medbrakte stoler.

Stor dugnadsinnsats

- Vi gleder oss, men er sjølsagt spent. Dette er et stort løft for oss, men vi er mange som står bak. Vi har vært opptil 30 personer på dugnad i sommer for å gjøre alt klart, sier Kjerstin.

Fjelløp med utsikt

Årets store overraskelse er at langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo kommer for å delta. Han har trent og gått mye på tur i Nekjådalen, da morfaren hans har hytte her. Det er fine pengepremier i løpet, og Kjerstin Digre Kosberg tror mange vil komme for å måle krefter mot hverandre. Påmelding på forhånd er ikke nødvendig. Det er skigruppa i Singsås idrettslag som tar seg av det praktiske angående løpet. I fjor deltok hele 83 personer i løpet, fordelt på konkurranseklasse og trimklasse. I år er det en spesiell klasse også for barn og familier. Løypa her er kortet ned til fem kilometer, og kan gjennomføres hele dagen.

- Vi ønsker å vise fram hvor fint det er i Nekjådalen, sier Kjerstin Digre Kosberg, som er én av seks seterbrukere her. Hun og mannen Magnar flytter kyrne til setra hver sommer, og synes det er fint med liv og røre i dalen.