DigGar ble for alvor kjent i Norge da de kom helt til semifinalen av Norske Talenter tidligere i år. I forrige uke spilte de flere kjente norske sanger, over to konserter (Ålgård og Sandnes) under den årlige Blinkfestivalen. Sivert Garli og Ingrid Vingelen-Digre begynner til høsten i 10. klasse, og har spilt sammen i snart to år som duoen DigGar.

Mange spillejobber

Duoen får flere henvendelser om ulike spillejobber, og har allerede et ganske bredt spekter av arenaer de har spilt på.

–Blant spillejobbene vi har hatt er bryllup, 50-årsdag, på gammelheimen og i gågata i Trondheim, forteller Sivert.

–I tillegg skal vi spille på Rennebumartnan og i et bryllup til i august, legger Ingrid til.

De sier at utover høsten har de ikke planlagt så mange spillejobber enda, men at henvendelsene ofte pleier å komme ganske tett opp mot jobbene. Derfor regner duoen med at de også vil få flere oppdrag utover høsten, og ser frem til å opptre enda mer sammen.

–Det er våre mødre som tar seg av henvendelsene om nye spillejobber, jeg bare stiller opp og spiller for at det er gøy når jobbene kommer jeg, sier Sivert.

–Det kommer en del spørsmål om spilling ja, og noen ganger må vi også takke nei på grunn av at Sivert eller Ingrid er opptatt på andre fronter, fortsetter Siri Garli, mor til Sivert.

Skriver ikke låter selv

Duoen spiller kjente låter, og skriver ikke låtene selv, i alle fall ikke enda.

–Jeg har ikke nok fantasi til å skrive egne låter, så det måtte i alle fall være Sivert som skrev de da, sier Ingrid.

Duoen må tenke seg om før de kommer på alle sangene de spilte i Ålgård og Sandnes, men kommer til slutt fram til flere kjente låter.

–Vi spilte blant annet den sangen som heter «finast eg veit», sier Sivert og viser til Hellbillies sin låt.

De nevner også kjente sanger som blant annet «har du fyr», «love yourself» og «I see fire» som eksempler på låter de spilte under festivalen.

Skiskyting

Sivert driver i tillegg til musikk med både ski, skiskyting og fotball. Av idrettene er det skiskyting som er den største interessen, og her er han ikke i tvil om hva drømmen er.

–Det er nå helt klart å bli best det da, sier han med glimt i øyet.

Sivert deltok også som både skiskytter og langrennsløper under Blinkfestivalen, og var blant annet med på det kjente arrangementet Lysebotn Opp på rulleski.

Han tror videre at han nok kommer til å søke idrettslinja på videregående skole neste år, mest sannsynlig med spesialisering inn mot skiskyting. En mulighet han vurderer er i Lillehammer, hvor man tilbyr skiskyting som toppidrett på videregående. Dette tilbys også på Heimdal, som også er en mulighet for den allsidige soknedalingen.

Musikklinje i Oslo

Ingrid spiller i tillegg til å drive med musikk også fotball for Sokna IL, noe hun også trives veldig godt med.

Videre forteller hun at en av hennes lærere ved musikalfabrikken i Trondheim, har anbefalt henne å søke på en spesiell musikklinje i Oslo til neste år. Selv er Ingrid smått skeptisk til å flytte så langt allerede nå, og vurderer også å gå på skoler nærmere hjemme. Hun ser dog for seg at å gå musikklinja kan være noe for henne neste år, selv om hun heller ikke er helt sikker på valget av studieløp enda.

–Jeg er usikker på om jeg vil flytte til Oslo nå, og har også tenkt på å søke musikklinje på skoler i Trondheimsområdet, sier hun.

–Jeg føler jeg står ovenfor et vanskelig valg når det kommer til videregående neste år, og har langt fra bestemt meg enda, legger hun til og får nikkende støtte av Sivert.

Drømmer om verdensturné

Både Ingrid og Sivert har flere interesser utenom musikken, noe som gjør at de ikke vil bekrefte at musikken kommer til å bli den grenen de satser mest på til slutt. Likevel har de et godt svar på hva drømmen skulle være om det ble musikk som ble levebrødet.

– En verdensturné hadde nå vært kult da, sier Sivert.

–Ja, det hadde det, men da skulle vi ikke ha sovet i en bobil nei, legger Ingrid til og ler.

De har nemlig sovet i bobil under Blinkfestivalen, noe som ifølge dem selv ikke akkurat er drømmesituasjonen.

Uansett har Ingrid og Sivert nå igjen ett år på ungdomsskolen, og mest sannsynlig vil det året også bli fylt med en del spillejobber for den talentfulle duoen. Allerede neste helg, nærmere bestemt på søndag (13. august) skal duoen altså igjen opptre, under den årlige martnan i Rennebu.

KJENTE SANGER: DigGar spilte kjente sanger, som mange har gode forhold til. Foto: Privat
SANDNES: DigGar spilte i Ålgård og Sandnes under festivalen. Her er Sivert (t.v) og Ingrid avbildet sammen med Børre Jacobsen (i midten), arrangøren i Sandnes. Foto: Privat